Da li su popularne turističke destinacije precenjene?

Velelepne građevine i mesta sa burnom istorijom su jedan od najvećih razloga zbog kog ljudi putuju. Nažalost većina mesta koja su “nezaobilazne stanice” ili “atrakcije koje jednostavno morate obići” ne uspevaju da ispune očekivanja. U nastavku možete pročitati komentare poznatih blogera na neke od najpoznatijih svetskih atrakcija i njihove alternative.

Španske stepenice u Rimu su po rečima mnogih kolumnista na blogovima jedna od najprecenjenijih atrakcija na svetu. Ne samo da su postale izvorno mesto džeparenja i prevare turista, već nisu ni toliko stare koliko ste mislili. Sagrađene su tek 1700-ih godina, a umesto toga vam nudimo super alternativu. Odvojite se istorijskog centra i uputite izvan izvornih gradskih kapija Rima. Čuli ste sigurno da “svi putevi vode u Rim”. Jedna od prvih ikada sagrađenih kaldrma koje su vodile ka Rimu, “Via Appia Antica” je značajan deo istorije Rima, pa čak i cele Italije. Ako to nije dovoljan razlog, u okolini tog puta se nalaze katakombe San Kalista, grobnice u kojima su sahranjivani hrišćani.

Na drugom mestu nalazi se Maču Pikču, najviše zbog ogromnih količina turista i ulaza koji po svemu podseća na ulaz u zabavni park. Rešenje naravno postoji. Možete da prepešačite put Inka, u celom procesu izbegnete navalu hodočasnika i još naletite na mnogo manje poznate ali ništa manje lepe iskopine. Dok drugi taj put pređu autobusom, Vi ćete imati priliku da naletite na neverovatne ruševine i izbegnete gužvu. Treba napomenuti da i na ovom putu postoji ograničenje i iznosi 200 pešaka u jednom trenutku. Pored toga imaćete neverovatnu priliku da doživite Maču Pikču ujutru, i verujte nam, taj prizor je neverovatan.

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.