Svi razlozi zbog kojih treba da posetite Zanzibar 2024. godine

Kažu da iskustva oblikuju svakog čoveka, da ono što je video i doživeo ostavlja trajni utisak i neizbrisiv trag. Jedna od najvažnijih iskustava koje neko može da stekne je svakako iskustvo na putovanjima. Onaj ko sebi može da priušti da putuje i upoznaje nove kulture je zapravo bogat čovek. Generacija milenijalaca veoma ozbiljno shvata ove tvrdnje pa možemo da vidimo da sve više pripadnika ove generacije umesto da ulaže u materijalne stvari, svoj novac troši na putovanja po svetu. Kod nas su, osim evropskih gradova, prilično popularne daleke, egzotične, destinacije, a jedna od njih je svakako Zanzibar. Putnici se sa putovanja na ovo ostrvo vraćaju puni utisaka. Ukoliko volite da upoznajete nova mesta i planirate da otputujete negde, a još uvek se niste odlučili gde, u daljem tekstu ćemo navesti sve razloge zbog kojih treba da posetite Zanzibar 2024. godine.

Ako Vam treba pravi odmor idite na Zanzibar 2024.

Prvi razlog zbog kojeg treba da posetite Zanzibar 2024. godine je činjenica da ćete na ovom ostrvu imati pravi odmor, za dušu i telo. Ukoliko ste zatrpani poslom, živite stresnim životom, onda Vam sigurno treba da se na makar desetak dana godišnje odvojite od svakodnevnice i pobegnete negde. Upravo je ovo ostrvo idealno za potpuno opuštanje, kako kažu svi koji su ga posetili. Čak i stanovnici Zanzibara imaju svoje devize „pole, pole“, što znači „polako, polako“ i „hakuna matata“, što znači „bez brige“, po kojima žive. Dakle, tu nema stresa, žurbe i svega onoga što inače svakodnevno doživljavamo, a što nam izaziva glavobolju i grčeve u mišićima.

Ako posetite Zanzibar 2024. godine bićete u prilici da svoj odmor provedete na prelepim plažama sa puderastim belim peskom i kupajući se u tirkiznom moru. Još ako odaberete neki hotel na plaži, kao što je Riu Jumbo Zanzibar, onda ćete po ceo dan slušati talase i gledati u palme i plavetnilo mora. Jedina obaveza će Vam biti da odlučite da li ćete svoj koktel popiti pored bazena ili na plaži – pravi „hakuna matata“.

Ako uživate u luksuznom smeštaju

Još jedan od razloga da posetite Zanzibar 2024. godine je kvalitetan smeštaj koji se može pronaći. Kako se turizam na ovom ostrvu razvijao sve više hotelskih lanaca je podizalo svoje luksuzne objekte i to direktno na plažama. Danas na ovom ostrvu možete da uživate u vrhunskom smeštaju sa četiri ili pet zvezdica, kao što je već pomenuti Riu Jumbo Zanzibar. Ovaj hotel smešten je na jednoj od najlepših plaža Nungwi, na kojoj nema toliko velike razlike između plime i oseke.

Hotel Riu Jumbo Zanzibar poznat je po svom restoranu na vodi, jednom od ukupno pet restorana. Ovaj hotel nudi all inclusive uslugu i brojne vidove zabave za odrasle, ali i najmlađe.

Ako volite da istražujete

Još jedan od razloga zbog kojih morate da posetite Zanzibar 2024. godine je taj što je ovo ostrvo pravi raj za sve one koji vole da istražuju. Svoju posetu možete početi u glavnom gradu gde ćete posetiti Stone Town – stari deo grada koji je zaštićen od strane UNESCO. Svim posetiocima se preporučuje da posete pijacu robova, Tajnu Baštu, Staru Tvrđavu i piijacu. Tu možete posetiti i kuću Fredija Merkurija, koja je pretvorena u muzej.

Na Zanzibaru možete posetiti i Jozani šumu gde ćete videti i crvene Kolumus majmune koji se mogu naći isključivo na ovom mestu. Na Prison Island – u ćete videti džinovske kornjače koje je Zanzibaru poslao sejšelski guverner.

U toku boravka preporučuje se da posetite farmu začina, po kojima je ovo ostrvo poznato. Bićete u prilici da vidite kako izgleda cvet banane ili da se šminkate uz pomoć egzotičnog voća.

Ako volite ronjenje

Ako volite snorkling i ronjenje onda bi zaista trebalo da posetite Zanzibar 2024. godine. Zahvaljujući toplim vodama podvodni svet oko ovog ostrva je veoma raznovrstan. Najpopularnija mesta za ronjenje su Atol Mnemba koji se nalazi na severoistočnoj obali ostrva i ostrvo Chumbe koje se nalazi blizu Stone Town – a.

Ako nemate svoju, opremu za ronjenje ili snorkling možete iznajmiti od organizatora ture. Prilikom obilaska najboljih destinacija za ronjenje imaćete vodiča koji će Vam ukazati na šta treba da obratite pažnju.

Na Zanzibaru ćete imati i jedinstvenu priliku da delfine vidite i plivate sa njima u njihovom prirodnom okruženju. Dakle, ovo nisu oni akvarijumi usred okeana napravljeni od strane čoveka, niti ćete videti trenirane životinje. Imaćete priliku da ih vidite kako se zaista ponašaju na slobodi. Ove ture počinju pre izlaska sunca jer treba da putujete do južne strane ostrva i zaplovte rano ujutru kada su delfini najaktivniji. Ako budete imali sreću videćete jato ovih predivnih stvorenja, a možda i plivati uz njih. Od vodiča ćete dobiti detaljna uputstva kako treba da se ponašate pri kontaktu sa njima.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 28.03.2024. | Modifikovano: 28.03.2024.