Doček Nove godine na plaži: Gde ići na more ove zime?

Decembarska euforija kreće, a to znači samo jedno – gde je najbolje dočekati Novu godinu? Opcija je mnogo, od klubova, diskoteka, preko privatnih proslava, iznajmljivanja planinskih kućica kako bi se stvorila prava zimska idila, jer kako novogodišnji praznici da prođu bez snega?!

Ali, ljubitelji sunca ipak traže toplije krajeve, a to znači samo jedno, vreme je da se koferi za putovanje izvade iz ostava i da se pakuju kupaći kostimi.

Oni koji vole leto u sred zime ili vole da letuju tokom godine dva puta, uvek su u potrazi za nekom od destinacija koje važe za egzotične, budući da pružaju upravo to što u zimskom periodu nemamo, sunčanje, uživanje na pesku, plažama i uz koktele.

Pa, kada se bolje razmisli, takav doček Nove godine zaista je nešto što bi trebalo iskusiti bar jednom u životu.
Plaza

Gde će se zaputiti koferi za putovanje ove zime?

Malo smo se bavili tematikom zimskog letovanja, oksimoron je, ali dobro zvuči i izvodlivo je. Činjenica je da nam planeta nudi nekoliko opcija, da je moguće otići u neke druge delove sveta i videti okićenu jelku koja umesto snegom, sasvim je obasjana suncem i visokim temperaturama. Najbolje od svega je što ne moraju da se vade veliki koferi za putovanje, budući da letnja garderoba zauzima malo mesta, a dosta može da je se ponese, uostalom kao i kada se letuje u regularnom godišnjem dobu, bar onom regularnom kada je ovaj naš deo sveta u pitanju.

 

Pre nego otkrijemo neke od top destinacija za ovu godinu, hajde samo da se podsetimo činjenice da koferi za putovanje ne smeju da ostanu bez SPF kremica jer je zaštita od sunca najvažnija i bez neke osnovne putne apoteke. Tuu su još potrebni kupaći kostimi, peškiri za plažu, pasoš i dobra volja. Zato, kofere za putovanje u ruke, tj. na točkiće i krenite u nove avanture. 

Top 3 destinacije za letovanje zimi

Jedna od destinacija odličnih za obilazak baš kada se dočekuje Nova godina i ovog puta je Tunis. S obzirom na to da su leta jako topla i nekada naporna, u zimskom periodu ova mediteranska zemlja ima blagu, sunačnu klimu, pa nudi lagano i opušteno uživanja na plažama. Nalazi se otprilike prekoputa Malte, u severnom delu Afrike. Od Beograda je letom udaljen tek oko dva sata što ga čini odličnom destinacijom za nezaboravan doček.

 

Tropska klima, okean, jedan drugačiji svet u odnosu na ono šta je većina navikla i već znate da se radi o Kubi. Ovo najveće karipsko ostrvo nudi Varadero kao poželjno letovalište sa luksuznim hotelima, posebno u zimskom periodu. Usled živopisne arhitekture, kulture koja je jako zanimljiva, živih i neobičnih ulica i uličica, uz plaže, tompus i koktele, Havana i uopšte Kuba predstavljaju mesto koje bi trebalo svakako da upišete na svojoj listi želja kada su putovanja u pitanju. Naravno, doživećete neočekivan i doček Nove godine koji niste mogli ni da zamislite, ali ako putovanje organizujete i u bilo kom trenutku zimskog perioda nećete ništa izgubiti.

 

Ako pomenemo Indiju i da se jedna država-ostrvo nalazi severozapadno od nje, onda ćete znati da je jedna od top 3 destinacije za doček Nove godine i letovanje u zimskom periodu baš Šri Lanka. Koferi za putovanje vole kada se pokrenu ka njoj, a volećete i vid. Decembar i januar su meseci kada je najbolje posetiti ovu zemlju sa tropskom klimom, a jedino što može da pokvari samo putovanje jesu monsuni, pa tokom biranja mesta i perioda putovanja budite obazriviji.

 

Najbolje je detaljno pročitati tuđa iskustva, malo istražiti na internetu o tome gde su ljudi letovali i kako su prošli, pa na osnovu toga možete sebi oragnizovati najsavršeniji doček Nove godine ikada.

Autor: Lav Vračević | Objavljeno: 16.12.2022. | Modifikovano: 16.12.2022.