Doček Nove godine u Beogradu – šta, kako i gde

Doček Nove godine je najradosniji praznik u toku godine, i vole ga apsolutno svi, od najmlađih do najstarijih. Vreme praznika je vreme kada se svi zajedno okupimo na porodičnim ručkovima, na zajedničkim žurkama, ili odemo par dana van grada.

Beograd je omiljena destinacija mnogih turista, jer dolaze da vide kako izgleda tradicionalan doček u Srbiji, koja je poznata po negovanju svoje tradicije. Grad je već uveliko okićen, a sada čekamo samo da vidimo kako će izgledati novogdišnja jelka.

Poseta turista Beogradu se sve više povećava, a ovde pročitajte koliko je turista posetilo Srbiju prošle godine.

Na ulicama pred Novu godinu možete naći poklone za vaše najdraže, slatke drangulije za najmlađe, tople napitke koji će vas zagrejati. Već sada možete osetiti miris zime, jer su se na ulicama već pojavili ljudi koji peku kestenje, pa se njihov opojan miris širi gradom. Doček Nove godine u Beogradu je veoma popularan i među domaćim stanovništvom, kao i među ljudima iz zemalja iz regiona. Beograd je žarište najboljih žurki na Balkanu, i to znaju svi. Beograd je u poslednje vreme postao sinonim za noćni provod i nožni život, tako da ovde doček Nove godine svakako može biti nezaboravno iskustvo ukoliko ste zainteresovani za ovakav način proslave.

Doček Nove godine u Beogradu ne mora biti samo u klubovima, postoje i mesta koja nude svečaniju notu dočeka i proslave najveselijeg praznika, ali svi dočeci uključuju velike količine hrane i alkohola, ukoliko ste punoletni, naravno.

#1 Klubovi i kafane su omiljeno mesto za mlade

Klubovi za doček Nove godine

Ukoliko ste mladi i željni provoda za Novu godinu, onda je Beograd pravo mesto za vas, jer se u njemu nalaze najbolji klubovi i kafane u Srbiji. Važno je da nemate previsoka očekivanja od novogodišnje noći, jer se možete razočarati. Noćni život u Beogradu je s razlogom na glasu!

Ako izlazite u neki klub u kom će atmosfera sigurno biti vrela, važno je samo da se prepustite i opustite. Nova godina će sama doneti veče puno zabave.

Kako bi sve proteklo bez problema, važno je da se pre odlaska na doček detaljno informišete o uslovima rezervacije. Najvažnija stvar koja zanima svakoga je, naravno – cena. Saznajte šta cena ulaska u klub podrazumeva, i da li postoje dodatni troškove za koje ne možete da izdvojite novac.

Svi kažu da ne treba štedeti kada je Nova godina u pitanju, i tačno je da možete malo više da se opustite i izdvojite malo više novca, ali vodite računa da to ne bude previše. Vlasnici klubova i kafana računaju upravo na to da ste vi spremni da date sav svoj novac na jedno ludo i nezaboravno veče.

Preporučujemo vam da rezervišete mesto u klubovima u koje ste već išli, kako biste bili sigurni da cena ulaznice nije previsoka zarad što veće zarade. Posledica preterane prodaje ulaznica je uništeno veče svima koji su kupili ulaznicu za taj klub, jer niko ne može slobodno da se kreće zbog preterane gužve.

Takođe, vodite računa o mestima koje nude ulaz skoro za džabe, jer postoji velika mogućnost da unutra ili neće biti skoro nikoga, ili da će biti prepuno, a obe opcije su veoma loše za proslavu dočeka.

Preskupi klubovi će vas uvek vrebati svojom ekskluzivnom ponudom, gde ćete doživeti najelitniji doček ikada, ali ukoliko nemate novca za bacanje, savetujemo vam da ove klubove zaobiđete. Čak iako skupite novac za ulaznicu, nećete moći da pijete njihova preskupa pića, a da ne potrošite celu platu.

#2 Restorani su omiljeno mesto pravih boema

Ova vrsta dočeka je rezervisana za one koji nisu raspoloženi za DJ-a kao glavnog voditelja novogdišnjeg programa, ludilo u klubu i popularnu muziku. Restorani u Beogradu su pravo mesto za one koji vole svečaniju nitu dočeka, uz večeru, vino, i naravno, tamburaše.

U restoranu će sigurno biti živa muzika koja će pevati najlepše boemske hitove, samo za vas i vaše prijatelje. Ovakav doček obično vole oni koji su svoj život u klubu završili, ali ove večeri možete potpuno da se opustite, pa čak malo i da preterate, iako niste u svojim dvadesetim.

Restorane ne biraju samo stariji, već je to čest izbor i onih mladih koji ne vole izlaske u klubove, već žele Novoj godini da daju svečanu atmosferu. Ako se odlučite za ovu vrstu dočeka, možete celo veče uživati u prijatnoj atmosferi, razgovoru sa prijateljima, i muzici koju volite. Naravno, tu su i neizostavne ogromne količine hrane i alkohola.

Cene restorana dosta variraju, uglavnom u zavisnosti od lokacije restorana i njegove ekskluzivnosti. Ukoliko već imate omiljeni restoran, možete tamo rezervisati vaše mesto, jer znate koje su cene regularne, pa ćete odmah znati da li je i novogodišnja noć precenjena.

Čak je i put do omiljenog restorana koji možete odabrati, poseban kada je Nova godina u pitanju. Kao i svaka prethodna, verujemo da će i Nova godina 2018 u Beogradu biti posebno lepa, jer u gradu vlada praznična atmosfera, grad je ukrašen, na svakom ćošku možete naći praznično osvetljenje.

#3 Doček na Trgu za one koji se ne plaše hladnoće

Doček na Trgu ima posebnu lepotu, jer Novu godinu dočekujete na otvorenom, i prisustvujete velikom vatrometu, pa je novogdišnji osećaj najjači. Iako je svake godine 31. decembra u Beogradu prilično hladno, Trg je svake godine prepun.

Građani u tim trenucima i zaborave na hladnoću, jer ih očaraju svetla, ukrasi, jelka, vatromet, i njihovi omiljeni pevači. Kako biste se ugrejali tu su uvek prodavci kuvanog vina, koje će povećati vaše raspoloženje i zagrejati vaše telo.

Tokom novogdišnjih praznika u Beogradu su otvorene ulice otvorenog srca, kao i Trg otvorenog srca, koji izgledaju kao mini božićna pijaca i omiljeno su mesto za najmlađe. U okviru njih se organizuju razni dečji programi, predstave, klovnovi, kao i Deda Mrazovi, pa je praznična atmosfera na vrhuncu. Ovde pogledajte kako izgledaju najlepše novogodišnje božićne pijace u Evropi.

Ovaj doček je najjeftiniji, pa je čest izbor mladih porodica i tinejdžera koji nemaju novca za klubove, a ni dovoljno godina za alkohol. Međutim, nemojte to da vas brine, upravo to što ste na otvorenom vam daje mogućnost da se pomerite gde god želite i uživate u prelepom vatrometu i omiljenoj muzici.

#4 Kućna žurka  – doček sa najbližima, prepun ljubavi

Kućna žurka postaje omiljena vrsta dočeka među mladima kojima je dosta klubova, noćnog provoda, i ludovanja u gradu. Na ovoj vrsti dočeka prisutni su vaši najbliži prijatelji, vi sami birate muziku, dogovarate se oko hrane i alkohola. Dakle, sve je na vama.

Ovo može biti opterećenje za onoga kod koga se pravi žurka, pa je zato teško naći kućnu žurku za doček – niko neće da preuzme to breme na sebe. Ipak, ukoliko se pravedno dogovorite i raspodelite posao na ravne časti, doček Nove godine će za vas biti pravo uživanje.

Najvažnije je da svi uživaju, da ne branite ljudima da puštaju muziku, i da imate dovoljno hrane i alkohola, jer to nećete moći nigde da dokupite u najluđoj novogodišnjoj noći.

Kada se žurka završi, gosti treba da ostanu i pomognu domaćinu da očisti stan, jer će biti mnogo posla oko haosa koji ste svi zajedno napravili. Ukoliko imate sreće sa pogledom sa terase, možete i gledati vatromet iz topline svoga doma, i spojiti dva najbolja dočeka – kafanu i Trg.

Izaberite pravi doček za vas i uživajte u praznicima!

Autor: Marija Penezić | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 08.03.2019.