Pravi Dragonstone! Drevna španska ostrva uzeta kao ključna lokacija za “Game of Thrones”

Fantastčna lokacija, koju možete videti i u stvarnom životu, a ista se nalazi u čuvenoj seriji “Igra prestola”, kao mistično ostrvo Dragonstone. Pogledajte kako izgleda pravi Dragonstone, ključna lokacija za „Game od Thrones“.

I dok Gaztelugatxe, otok u španskoj Baskiji, možda nema džinovski zamak ili zmaja u realnosti, fanovi neprevaziđene serije, dolaze u posetu ovom otoku iz svih delova sveta.

Dragonstone ostrvo čini postavku scene prve epizode sezone sedam. Reč je o lokaciji odakle omiljeni lik Daenerys Targaryen planira rat protiv neprijatelja.

Ovo je zapanjujuća lokacija u stvarnom životu, a koja se nalazi u igri HBO serije Game of Thrones, kao mistično ostrvo Dragonstone.

Gaztelugatxe, otok u španskoj Baskiji, koristili su tvorci serije “Igra prestola” za snimanje velikog broja epskih scena, uključujući i ovu,

U stvarnosti, otok je dom male crkve pod imenom San Juan de Gaztelugatxe, gde nakon što zvono zazvoni tri puta možeš zamisliti želju.

Veruje se da je crkva izgrađena pre više od hiljadu godina i nosi istorijski značaj za Špance i Baskijce, nakon godina ratova i bitaka.

Od tada, crkva je spaljena i ponovo izgrađeno nekoliko puta i povezana je sa kopnom sa 241 kamenim stepenikom.

Tokom šetnje turisti mogu videti obalu Biscay zaliva, smeštenog na severu Španije i pritom uživati u panoramskom pogledom na okolinu staru 60 miliona godina.

Zamak koji se nalazi na vrhu ostrva povezan je sa kopnom preko ovog umetničkog brdskog mosta svojim kamenim stepenicama.

Prošle godine više od 10,6 miliona međunarodnih turista posetilo je Andaluziju iz “Igre pestola”, koja je ranije bila u seriji, što je povećanje za više od dva miliona  u poređenju sa brojem međunarodnih turista koji su je posetili 2014. godine.

Ova vazdušna fotografija obuhvata široku obalu, koja postaje glavna atrakcija za turiste.

Game of Thrones je koristio zemlju Baskije tokom svoje produkcije, postavljajući prizore na plaži Muriola, San Sebastian i Itzurun plaži.

Autor: Kovačević Marija | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.