Dubai opet zadivljuje – prvi hotel sa prašumom u sebi

Dubai i Ujedinjeni Arapski Emirati od trenutka svog naglog razvoja neupitno prednjače kada su u pitanju turističke atrakcije i inovacije iz sveta turizma. Počevši od toga da su napravili veštačka ostrva u različitim oblicima, zatim najviše zgrade na svetu pa sve do zabavnih parkova i sadržaja za turiste. Ovaj put Dubai ponovo iznenađuje jer je najavljen novi i prvi hotel koji će unutar sebe posedovati prašumu!

Da u pitanju je potpuno nesvakidašnji koncept hotela koji će biti prvi hotel sa prašumom. Zamislite visoku, grandioznu kulu kako to samo Dubai ume da osmisli, sa veštačkom prašumom unutar sebe, koja iako veštačka sadrži „veoma prave“ primerke vrsta drveća karakterističnih za prašume. Iako znate da je takav ambijent u Dubaiju nemoguć. Prašuma će se prostirati na prostoru od 5 spratova unutar kule koja će biti visoka 47 spratova.

Ovaj put nije u pitanju samo jedna velika kula kao što je recimo Burž Kalifa, već dve hotelske kule koje će biti otvorene 2018 godine, a čija vrednost je viša od 260 miliona evra. Pored toga što će Rosemont Hotel & Residences, kako glasi ime ovog hotela, biti prvi hotel sa prašumom na svetu, on će posedovati i veštačku plažu kao i neverovatan providni bazen koji se prostire celom ivicom hotela koji pruža pogled na celokupan Dubai.

Sam hotel je kao što se može uočiti luksuzan sa pet zvezdica koje garantuju maksimalni komfor i nesvakidašnji užitak za smeštaj u 450 soba i apartmana. Preostaje samo još da neki od naših putnika sa PutujSigurno poseti ovaj fascinantni hotel, te da nam napiše koju reč o svojim iskustvima.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.12.2019.