Dunave, Dunave: sva lepota Dunava stala je u 5 min. (VIDEO)

Sa prvim zracima Sunca, posle ledenog januara ove godine, konačno smo izašli iz minusa. Želja za putovanjima se budi i svi priželjkuju prva prolećna putovanja po prijatnom vremenu. U tom duhu, donosimo vam nekima već poznat, ali opet nikad dosta puštan, video snimak o Dunavu. Njegovom toku, njegovoj lepoti, istoriji i kulturnom značaju koji je ostavio na prostoru Srbije. Pogledajte neverovatan snimak o Dunavu, oduševićete se!

Priroda nas inspiriše. Priroda nas poziva sebi. Priroda rađa život, a krv tog života su reke. Ovo je Dunav – duša Srbije.

Upravo takva je priča o fantastičnom Dunavu kraj kog su mnogi od nas odrasli, ni ne primećujući priču koju on priča milionima godina unazad, pre nego što su ljudi pokraj njega uopšte koračali. Pre nego što je o njemu spevao pesme Nemac, Slovak, Austrijanac, Mađar, Hrvat, Srbin, Rumun, Bugarin, Moldovac i Ukrajinac. On je ponos naše Zemlje, prirodno dobro i mesto kraj kog je ponikao naš glavni Grad. On je Dunav!

Turistička organizacija Srbije je ponovo objavila ovaj epski video snimak o Dunavu, pa smo prosto morali sa vama da ga ponovo podelimo. Uživajte u bojama, istoriji i pričama Dunava, kakvog smo želeli da predstavimo stranim turistima, čija iskustva sa putovanja bismo takođe voleli da čujemo!

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.