U Francuskoj otvoren tematski park o vinu – La Cite du Vin

Ko o čemu Francuzi o vinu. A zašto i ne bi kada poseduju neke od najpoznatijih vrsta vina na svetu i nadaleko su poznati kao vrsni poznavaoci vina. Ovaj put međutim nisu tema samo različite vrste francuskih vina i njihov kvalitet, već mesto koje će se baviti isključivo vinom. U pitanju je prvi francuski tematski zabavni park čija je tema i motiv vino!

Ovaj sveže otvoreni zabavni park o vinu, La Cite du Vin, jeste otvorio niko drugi do sam predsednik Francuske, Fransoa Olan. Iako ga mnogi kritikuju za neracionalno trošenje novca u trenutku kada se održavaju neki od najvećih radničkih protesta koje je Francuska ikada videla, uprkos tome otvoren je prvi vinski park u Bordou vredan više od 80 miliona evra. Reklo bi se da je Bordo pravo mesto za ovakvu investiciju s obzirom na svetski poznatu vrstu vina koja se proizvodi upravo u ovom regionu. Poseta ovom tematskom parku je savršena opcija za turiste kojima je hedonizam broj jedan kao motiv putovanja.

Sam zabavni park je otvoren juče, prvog dana juna, a predstavlja fascinantno arhitekturno zdanje futurističkog izgleda u kom se nalazi i muzej koji se sastoji od 20 soba sa različitim temama, kroz koje prolazite uz čašu vina koja je uključena u cenu od 20 evra za posetu parku. Svaka soba pruža nešto novo kao i informacije koje bi mogle zanimati ljubitelje vina, a ono što je fenomenalno jeste što posetioci nisu ograničeni na gledanje, već mogu da iskuse vino kako dodirom, tako mirisom ali i ukusom, pošto je sve napravljeno tako da iskustvo bude pravo i iskreno.

Pored ovoga, sam tematski park o vinu poseduje i restoran sa više od 50 različitih vrsta vina koje možete probati po promotivnim cenama i to na čašu. A ako ste već otvoreni za isprobavanje nekih netradicionalnih i skupih verzija vina tu je ogroman pondrum sa preko 14,000 različitih vrsta vina. Uživajte i probajte vino pametno, kako biste uspeli da uživate na pravi način.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.