Gde turističke agencije predlažu doček Nove godine?

Ukoliko već do sada niste razmislili gde ćete za doček, možda bi trebalo da pogledate šaroliku ponudu turističkih agencija. Jedino što bi trebalo da požurite, jer su mnogi aranžmani već popunjeni ili je ostalo jako malo mesta. Naime, ovo je špic zimske sezone, kada mnogi hrle na putovanja, spajajući praznike i koristeći zimski odmor. Možete da birate okolne zemlje, ali i daleke destinacije, sve u zavisnosti od vaših afiniteta, slobodnog vremena, ali i dubine džepa.

Putovanje u gradove

Vrlo čest izbor turista iz Srbije su destinacije u okolini, koje privlače pažnju i tokom proleća i rane jeseni. Na tom spisku su Beč, Prag, Venecija, Istanbul. Ako se odlučite za Austriju, uživaćete u panoramskom razgledanju grada, određenim fakultativnim posetama i dočeku na šareno ukrašenim trgovima i istim takvim ulicama. Kada je reč o glavnom gradu Češke, mnoge agencije nude aranžmane od 1. januara, kako biste uživali u dužem putovanju na samom početku godine. Venecija će vam ponuditi mnogo toga lepog za videti, a za doček ćete morati sami da se pobrinete, i odaberete mesto gde ćete proslaviti. Kada je reč o Istanbulu, aranžman takođe obuhvata nekoliko dana obilazaka, ali i fakultativni doček nove godine.

Putovanje na planine

Zimovanje je za mnoge pravi odmor, a još kada se u njega ukopi i Nova godina, nema razloga da ne bude dobar provod. Svake godine su sve popularnije destinacije u Srbiji. Osim Kopaonika, Zlatibora i Tare, koji su tradicionalni turistički centri, tu su i Goč, Golija, Zlatar i Stara planina. Programi koji se nude su prilagođeni društima, parovima, skijašima, svima onima koji vole prirodu. Osim smeštaja i organizovanog dočeka baš tu, u ponudi su i druge aktivnosti na snegu, igre bez granica, upoznavanje sa okolinom. Ovo je svakako pravi izbor za one koji žele dobro da se zabave na snegu i da steknu nova poznanstva. Takođe, ovo je mogućnost za degustaciju specijaliteta sa planina, posebno kada je reč o suvom mesu, siru, pitama i obaveznoj domaćoj rakiji.

Kaminska vatra

Putovanje na daleke destinacije

Za one koji vole avanturu, ali i koji imaju finansijsku mogućnost, izbor su daleka putovanja. Ona ujedno zahtevaju i nešto više slobodnog vremena i slobodnih dana. Tako možete da odete na Tajland, koji je veoma popularan i inače. Posebno zanimljiva destinacija je ostrvo Koh Phangan, koji je poznat po dobrom noćnom provodu i gde se najčešće i dočekuje 1. januar. Ako ste zainteresovani za Indokinu, onda ne bi trebalo da propustite provod u Bangkoku. Zagrejte se uz piva Chang i Singa, a potom odaberite lokal gde ćete slaviti. Zanzibar je sve češće rezervacija turista iz Srbije. To će sigurno biti nezaboravno iskustvo, jer ćete taj 31. decembar provesti na vodi,  uz tropsko voće i specijalitete od pirinča. Doček je rezervisan za barove na plaži, uz domaća piva Serengeti, Safari i Kilimanjaro. Naravno, neizostavan je i Bali, gde su destinacija za provod klubovi i restorani u Kuti i Legianu, ali i na predivnim plažama.

Svake godine oko 100.000 turista iz Srbije otputuje

Procena je da svake godine oko 100.000 turista iz Srbije otputuje na neku drugu destinaciju. Naravno, uvek su to u najvećem broju evropske metrolole, što zbog blizine, ali i daleko povoljnijih arnžmana, kada je reč o cenama. Osim pomenutih destinacija, traže se i  Atina, Budimpešta, Berlin. Takođe, primećeno je i da je povećan broj domaćih turista, unutar zemlje. Ukoliko je to i vaš slučaj, verujemo da nova godina Beograd pretvara u idealnu destinaciju, a isto tako i Novi Sad. Ni drugi gradovi neće izostati sa ponudom, pa možda, ako ne želite da dočekate 2019. u svom mestu, otputujete u neki od gradova u našoj zemlji i odlično se provedete.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 21.12.2018. | Modifikovano: 01.03.2019.