Granični prelaz Horgoš i Gradina – čekanja i do sat vremena

Kako izveštava Auto – moto savez Srbije (AMSS) na graničnim prelazima Horgoš i Gradina čekanja su i do sat vremena. Velike gužve na prelazu Gradina sa Bugarskom, kao i na prelazu Horgoš sa Mađarskom ne jenjavaju. Pa, ukoliko idete u jednom od ova dva pravca, naoružajte se strpljenjem, napravite veće zalihe grickalica, narežite svoje omiljene pesme na CD ili uživajte uz omiljeni radio, a onda neka tih sat vremena proleti tako da ih, praktično, i ne osetite.

Svi znamo da  je vreme odmora i letovanja i da smo u samoj žari turističke sezone, pa i vreme zadržavanja na graničnim prelazima Srbije varira. Nekada granicu možete preći bez velikih čekanja, dok, u situaciji kao što je bila juče i danas, pa i ne baš. Kolone su duge prilično duge, pa je za prelazak granice potrebno bar sat vremena. Mada, kako ume da bude, ovo i nije toliko strašno…

Što se tiče ostalih graničnih prelaza, zadržavanja ne traju duže od 40 – ak minuta, kako na izlazu, tako i na ulazu u Srbiju, navodi AMSS.

Sama prohodnost puteva je dobra, a obzirom da u narednim danima najavljuju lepo vreme, vozače očekuju i povoljne vremenske prilike. Bez vanrednih zastoja i prekida, a saobraćaj je umerenog intenziteta.

Čekanje na naplatnim rampama je negde oko 10 – ak minuta, osim na rampi kod Siriga, na putu ka Subotici, to jest granici sa Mađarskom, gde je vreme čekanja oko 20 – ak minuta.

Srećan put i uzivajte na destinaciji ka kojoj ste se uputili!

Autor: Kovačević Marija | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.