Holandska avio kompanija prva služi točeno pivo u avionu

Nedavno smo pominjali kako su ukinuti barovi na točkovima u Amsterdamu zbog bezbednosti i naruživanja grada, da bismo Vam danas preneli novu informaciju, kako se upravo otvara holandski bar u vazduhu. Šalu na stranu, holandska avio kompanija KLM  je prvi avio prevoznik koji u avion stavlja točilicu za pivo. Da, u buduće ako krenete sa ovom kompanijom na putovanje, očekujte da će Vam ljubazne stjuardese ponuditi a zatim i natočiti ukusnu čašu točenog piva.

Ne treba da čudi da je holandska avio kompanija KLM saradnju ostvarila baš sa pivskim gigantom iz iste države, Heineken-om. Ne samo što je ovo izgledalo kao neobična ideja, već je jako dugo praktično nemoguće bilo sprovesti u delo ideju točenog piva u avionima. Okej, ili barem niko do sada nije zaista uzeo da se pozabavi problemom upotrebe točilice na visokim nadmorskim visinama.

Bilo kako bilo, Heineken je u saradnji sa KLM kompanijom razvio posebne buriće i točilice sa kojima je ovakvo točenje piva moguće, jer su premostili problem nižeg pritiska u avionu koji je prouzrokovao stvaranje previše pene u čaši točenog piva. Najteže je bilo uklopiti sve što je potrebno u jedna pokretna kolica, uzevši u obzir fizičke probleme nadmorske visine i pritiska, pa je jedna stvar morala da otpadne. To je frižider koji hladi pivo. Ipak, to ih je samo podstaklo da se još više posvete problemu, pa su osmislili poseban termos za održavanje temperature u burićima koji se u avion dovoze rashlađeni. Pametno, zar ne?

KLM je sa namerom ostvario saradnju sa Heineken-om, kao težnjom da se promovišu holandski brendovi. Ako budete prisustvovali, javite nam Vaša iskustva sa puta i da li je ćaša piva zaista napunjena kako treba!

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.