Horoskopski znaci koji se boje letenja

Od straha putovanja avionom pate mnogi ljudi te se ne usuđuju leteti ni pod kakvim uslovima, dok drugi sa mukom i panikom još nekako i podnesu let. Poznato je da letenje oduvek bilo čovekova želja i težnja, još od antičkog doba, Dedalusa koji je sam sebi napravio krila, pa do njegovog sina Ikara i nadalje.

Nova vremena donela su delimično ostvarenje čovekovog sna, a to je da možemo leteti ali ne na svojim krilima već onim čeličnim – avionima. Kao što postoji težnja, želja i potreba za letom, tako uporedo postoji i strah od letenja.

Danas postoje čak i obuke u kojima se uči svladavanje  straha od letenja, ali ostaje pitanje koliko su od pomoći.  Zodijak ili horoskop nam otkriva tri znaka koji se prema statsitikama i analizama najviše boje letenja te odskaču od proseka drugih devet znakova horoskopa. 

Bik

Od 20. aprila do 21. maja

Zemljani znak

Planeta vladanja: Venera

Većina na prvi pogle odvažnih Bikova pati od straha putovanja avionom, ali, kako bilo, oni spadaju u onu grupu uplašenih koji će stisnuti zube i podneti smrtni strah od nesreće za koju se boje da bi ih mogla snaći. Retko će i otkriti čak i svome ljubavnom partneru/partnerici tu fobiju stideći se da će u očima voljene/voljenog ispasti kukavice. Pa polete… Mada bi se najradije držali čvrstog tla pod nogama. Oblaci nisu područje na kojem se osjećaju dobro što je i razumljivo s obizorom da pripadaju zemljanim horoskopskim znakovima.

Rak

Od 22. juna do 23. jula

Vodeni znak

Vladajuća planeta: Mesec

Nežni račići radije bi pod vodu nego u vazduh. Oni su jedni od onih koje ni jedan argument ne može uveriti da avion u koji bi se oni smestili neće završiti gde ne treba, samo ne na odredište, a to će i otvoreno izraziti. Vrlo su retki Rakovi koji uopšte nemaju strah od letenja, a takođe i oni će poput nekih Bikova stisnuti zube i upustiti se u “rizik” putovanja vazdušnim prostorima, a to samo u slučajevima krajnje nužde.

Strelac

Od 22. novembra do 21. decembra

Vatreni znak

Vladajuća planeta: Jupiter

Optimistični u skoro svim područjima života i mnogi Strelci imaju svoju Ahilovu petu, a to je-strah od letenja. Ovaj horoskopski znak kojem se većinom pripisuju mnoge vrline, strah od letenja doslovno doživljava kao kraj sveta. Istina je da mnogi od njih putuju avionom, ali je takođe i istina da ti mnogi prolaze strahovitu agoniju u zatvorenom prostoru među oblacima, daleko iznad zemlje.  

Za razliku od Bikova, Rakova i Strelaca, Ovnovi i Lavovi se ističu kao oni kojima je potpuno svejedno da li će putovati avionom, automobilom ili, možda, na konju. Slede ih Škorpije, a onda ostali horoskopski znaci koji imaju ne vredan pomena, sasvim mali strah od putovanja na visinama.
https://www.vidovitost.net/horoskop/

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 27.01.2020. | Modifikovano: 27.01.2020.