Hotel Roberta de Nira proglašen za najgori (luksuzni) hotel na svetu

Robert de Niro, glumačka legenda i veliki prijatelj Srbije, je uplovio u ugostiteljske vode pa je 2015. godine otvorio prvi, od čak 8 planiranih luksuznih hotela širom Azije i sveta. Prvi de Nirov hotel sa pet zvezdica, Nobu hotel, iz planiranog lanca hotela je otvoren u Manili 2015. godine i nije pobrao baš zavidne kritike.

Naime, lanac hotela Nobu iz Nobu Ugostiteljstva drže Robert de Niro i njegovi partneri, poznati kuvar Nobu Matsuhisa i američki producent Meir Teper. Hotel Nobu je smešten kraj obale, u srcu Manile na Filipinima i broji 321 sobu. Sam hotel nije samostalna građevina i ugostiteljski objekat, već je deo neverovatnog kompleksa „City of Dreams“, koji predstavlja integrisani rezort i kazino, sa brojnim pogodnostima, kako za zabavu tako i različite atrakcije. Zato i ne treba dovoditi u pitanje luksuznost de Nirovog hotela koji je morao da zadovolji standarde i potrebe luksuznog kompleksa za zabavu i turizam. Sam izgled hotela je fantastičan i odaje utisak najluksuznijih hotela na svetu.

Međutim, same kritike gostiju i profesionalnih ugostiteljskih kritičara nisu bile baš sjajne i zato je de Nirov hotel Nobu proglašen za najgori novi luksuzni hotel u 2015. godini. Najveći broj primedbi od strane organizacije Luxury Travel Intelligence, se odnosio na nestručnost osoblja, očiglednu neistreniranost i nedostatak mendažmenta koji bi mogao da pruži odgovor gostima hotela na brz i lak način, kao i upitnu razvijenost i organizovanost hotela uopšte. Dobar hotel ne čine samo lepi zidovi, nameštaj i gala otvaranje sa mnoštvom poznatih ličnosti, te se Robert de Niro nije baš proslavio kao ugostitelj u Manili, ali možda će nekome standard biti zadovoljavajući, pa makar zbog toga što hotel drži legendarni glumac.

Tokom 2016. i 2017. godine se očekuje otvaranje preostalih Nobu hotela širom sveta, pa preostaje da se vidi da li će neki od njih sa dosta promena, možda uspeti da postane broj 1 hotel na svetu.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 26.04.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.