Hotel vredan Džejms Bonda

Da ste na mestu internacionalnog špijuna, gde biste se Vi sakrili? Ekstravagantni i popularni hoteli verovatno nisu najbolja opciju u slučaju da vas jure neprijateljske obaveštajne službe. Savršeni spoj elegancije i diskretnosti, vredan jednog špijuna, bi bio Hotel Drajkot u srcu Londona.

Čine ga 3 spojene kuće sa ukupno 35 soba, a pored neupadljivog eksterijera kuće nude vrhunsku uslugu. Naime, jedan od novinara koji su posetili hotel, je pukom slučajnošću naleteo na jednog od bivših Džejms Bondova koji je u dnevnoj sobi jedne od kuća ispijao besplatan podnevni šampanjac umesto uobičajenog mućenog martinija. Koji je tačno glumac u pitanju ćemo ostaviti vašoj mašti, ali ćemo dodati da ga zbog brade novinarka zamalo nije prepoznala.

Najneverovatniji deo njenog boravka u hotelu Drajkot, je bio to što su i sami gosti neverovatno diskretni, pa za vreme ispijanja šampanjca sa bivšim 007 nisu napravili nijedan nagoveštaj na njegovu slavu i pravi identitet. Drajkot hotel je mesto gde poznate ličnosti dolaze da ne bi bili uznemiravani i to zaista biva tako.

Same sobe su bile prelepo ukrašene. Svaka je imala visoki plafon, oko 4 metra, funkcionalan kamin, i mala ali veoma funkcionalna kupatila. Najlepšim delom hotela se smatra ogrmona privatna bašta u zatvorenom dvorištu hotela. Ova urbana oaza za opuštanje uz lepo vreme upotpunila je celokupno iskustvo.

Odsedanje u hotelu ove vrste je približnije osećaju spavanja u svom krevetu, nego što to obično biva u pravom hotelu. Nema buke po hodnicima, užurbanih zaposlenih i lsičnih fenomena koje biste doživeli u nekim od najpopularnijih luksuznih hotela, koje biste možda razmatrali. Kao što to mnogi kažu, ovaj hotel im je kao druga kuća.

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 10.06.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.