Kakve zvezdice, postoje hoteli sa 5 dijamanata

Iako univerzalno prihvaćena kategorizacija hotela ne postoji, nedavno smo pisali o hotelima sa 7 zvezdica koji u principu predstavljaju samo marketinški trik. Međutim, novitet prethodnih meseci su i hoteli sa dijamantima umesto zvezdica, te tako “5 dijamanata” predstavlja najveće dostignuće za hotele u okviru asocijacije AAA. Ova organizacija svojim članovima pruža određene popuste na smeštajne objekte i mnoge druge sadržaje. Ukupan broj hotela uključenih u AAA je oko 28 hiljada, a samo stotinak njih nosi titulu “5 dijamanata”. Takođe treba naglasiti da AAA posluje samo na prostoru Severne Amerike.

Zašto uopšte treba uzeti u obzir ovaj način kategorizacije? Najpre zato što inspektori iz AAA nenajavljeni odlaze u posete hotela i ocenjuju elemente njihove usluge. Mnogi hoteli koji imaju 5 dijamanata koriste nove tehnologije kako bi pružili najluksuzniji odmor svojim gostima. Posredstvom Interneta, gosti vrlo lako mogu bukirati spa tretmane, menjati vreme svog prijavlijvanja/odjavljivanja iz hotela, kao i deliti fotografije i utiske putem društvene mreže tj. interne mreže članova AAA.

Pored eksluzivnih sadržaja, i primamljivih lokacija, da bi se hotel uopšte našao na listi “5 dijamanata” mora da nudi besprekornu uslugu. Sve više pažnje se posvećuje poslovnim ljudima, i njihovim potrebama vezano za radni prostor u hotelskoj sobi i besplatan Internet velike brzine. O cenama smeštaja na ovakvim mestima, pročitajte nešto više u narednim tekstovima.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.