Idete na letovanje sa bebom? Kišobran kolica su spas za sva putovanja

Roditelji male dece često govore da su im putovanja potpuno drugačija od kako su dobili bebu. Zbog svih promena koje je beba donela u njihove živote mnogi parovi se više ne usuđuju da, kao ranije, odlaze na izlete i putovanja, jer misle da se to ne može izvesti zbog količine stvari koje je potrebno poneti.

Mnogi čak tvrde da ne žele da odu na more, upravo iz straha da će im „presesti“ letovanje zbog količine stvari koje moraju da nose na plažu. Iako su svi gore navedeni razlozi potpuno opravdani postoje stvari koje Vam itekako mogu olakšati svakodnevnicu i putovanja ukoliko imate malo dete. Jedna od njih su kišobran kolica.

Kada u toku trudnoće biramo kolica za bebu, velika je verovatnoća da ćemo odabrati neka glomaznija multifunkcionalna kolica, koja u svom sastavu najverovatnije imaju i sedište za auto. Tada obično biramo i kolica sa velikom korpom ispod sedalnog dela u koju možemo da odložimo sve stvari.

Beba u kolicima

Ovakva kolica su praktična za prve mesece bebinog života, međutim, njihova velika mana je upravo ta glomaznost, pa se često dešava da se ne mogu lako spakovati u gepek automobila. Nakon što beba malo poraste i počne da sedi, uglavnom kupujemo manja kišobran kolica koja su mnogo praktičnija i jednostavnija za manevrisanje.

Koje su glavne prednosti kišobran kolica?

Kišobran kolica su manja i jednostavno se sklapaju i to je njihova glavna prednost u odnosu na klasična, velika kolica za bebe.

Kišobran kolica su najčešće dizajnirana tako da ih možete sklopiti koristeći smo jednu ruku i nogu. Izuzetno su lagana, pa ih zbog toga možete sklopiti i spakovati u gepek dok držite bebu u jednoj ruci. Ovo je posebno praktično kada morate da sami izađete iz kuće i povedete bebu sa sobom u kupovinu, da platite račune…

Da li su kišobran kolica manje udobna od običnih?

Kada je udobnost u pitanju kišobran kolica ni malo ne zaostaju u odnosu na obična kolica. Deo za ležanje i sedenje je dizajniran tako da se lako može podesiti prema trenutnim potrebama, tako da beba u njima može i da spava. Modernija kišobran kolica se prave i sa malim jastucima na uzglavlju. Deo za ležanje i sedenje je dovoljno veliki pa u njima može spavati i dete od dve godine.

Kišobran kolica su idealna za putovanje

Zbog svih navedenih prednosti i činjenice da ne zauzimaju mnogo prostora u gepeku kišobran kolica su idealna za letovanja i sve druge vrste putovanja. Jednostavno ih možete spakovati u gepek pored kofera i da bezbrižno krenete na put.

Posebno su praktična za odlazak na plažu jer na ručke za guranje možete zakačiti torbu sa bebinim stvarima, a u korpu koja je ispod sedišta i na leđima možete spakovati peškire i manje stvari.

Zbog opcije da se sedalni deo namesti za ležanje, vaša beba bez problema može odremati u njima nakon kupanja. Jednostavno ih stavite ispod suncobrana i beba će mirno spavati u njima. Zbog lakoće manevrisanja kišobran kolicima ni večernje šetnje i razgledanje vam neće predstavljati problem.

Nadamo se da smo vam razrešili makar jednu dilemu u vezi letovanja i pokazali da i sa bebom možete jednostavno uživati na plaži.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 21.06.2022. | Modifikovano: 21.06.2022.