Kako dobiti besplatno putovanje?

Kompromisi su sastavni deo naših života. Svako od nas ih pravi, i drugi ih prave zbog nas, sve to kako bismo živeli u miru i slozi. Međutim, često je teško naći kompromis. U Sjedinjenim Američkim Državama se bliže predsednički izbori. Veliki deo stanovništva je u dilemi za koga će glasati.

Kompanija „Jet Blue“ je osmislia sjajan način da izvede eksperiment koji se bavi teškoćom nalaženja kompromisa, i usput se lepo ispromovisala.

Naime, na jednom od svojih letova, putnicima je ponuđen besplatan let u neku od država gde lete avioni kompanije „Jet Blue“, pod uslovom da se svi putnici slože oko destinacije. Svaki putnik je dobio flajer koji je trebalo podići prilikom glasanja. Nakon dužeg vremena izbor je sužen na dve destinacije: Kostariku i Turks i Kajkos. 150 putnika se podelilo na dva približno istobrojna tabora. Neki su želeli da posete Turks i Kajkos jer nikada pre nisu bili tamo. Drugi su želeli na surfovanje i plivanje u Kostariku. Usledila je kraća pauza tokom koje su putnici imali pravo da se dogovaraju.

Verovali ili ne, u poslednjem glasanju svih 150 putnika je izglasalo Kostariku. Ovaj zanimljivi društveni eksperiment pokazuje da pronalaženje kompromisa može biti nagrađeno, kako materijalno, tako i ličnom satisfakcijom. 

 

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 25.02.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.