Kako najlakše stići do aerodroma?

Vožnja do aerodroma često može zadati veće peripetije nego što je to samo putovanje do određene destinacije.

Kada je u pitanju dolazak do beogradskog aerodroma Nikola Tesla, velika prednost je u tome što postoji nekoliko opcija pomoću kojih sigurno možete stići na željeni let. Neke od opcija koje putnici najčešće biraju kako bi došli do aerodroma jesu sopstveni prevoz, pozivanje taksija, gradski prevoz ili zakazivanje taksi prevoza. 

Ipak, većina ovih opcija često mogu da se iskomplikuju, s obzirom na to da je Beograd ogromna metropola sa velikim gužvama, zastojima i kašnjenima u prevozu. Čak i pored svih prednosti koje imaju navedeni načini dolaska do aerodroma, mogu se desiti neke nepredviđene situacije koje znatno mogu usporiti vožnju i gotovo je onemogućiti.

U nastavku teksta nudimo rešenje kako najlakše doći do aerodroma, kao i koji prevoz do aerodroma odabrati. 

Dolazak do aerodroma gradskim prevozom 

Prva opcija koja će vam pasti na pamet prilikom odabira prevoza do aerodroma jeste gradski prevoz, pogotovo ukoliko putujete iz centralnog dela grada. Velika prednost dolaska do aerodroma gradskim prevozom jeste ta što postoji nekoliko gradskih linija koje kreću sa različitih lokacija.

U tom slučaju, moći ćete da pođete autobusima koji kreću sa Slavije, Zelenog Venca ili Novog Beograda, a planirano trajanje vožnje procenjuje se na najviše 40 minuta. Ono na šta još možete računati jeste i ušteda novca, budući da će biti potrebno da kupite kartu za samo jednu vožnju.

Ipak, kada je u pitanju vožnja gradskim prevozom do aerodroma, ona se često može iskomplikovati. Pre svega, često se desi da autobus izostane, odnosno da uopšte ne krene sa svog početnog stajališta, što dodatno može otežati vaš dolazak do aerodroma.

Isto tako, kada odaberete gradski prevoz kao opciju gotovo nikada sa sigurnošću ne možete znati u koje vreme stižete na aerodrom, budući da su česti kvarovi, gužve i zastoji na putu. 

Prevoz do aerodroma taksijem

U poređenju sa gradskim prevozom, taksi prevoz je dosta jednostavnija i praktičnija varijanta. Kada vas taksi vozi do aerodroma, on će se potpuno podrediti vama i ispoštovati sve vaše potrebe, a dodatna prednost je i ta što nećete morati da vučete kofere po autobusu, već ćete moći da ih ubacite u gepek taksija. Zbog toga, taksi prevoz nudi znatno veću fleksibilnost i komfornost nego što je to slučaj sa gradskim prevozom.

Međutim, bojazan koja postoji kada je u pitanju prevoz taksijem jeste ta što često nećete moći da dobijete nijednu taksi stanicu. Taksi prevoz u Beogradu je uglavnom prebukiran, a šanse da pronađete taksi u roku od 10 minuta su minimalne. Isto tako, cene taksi prevoza mogu da variraju, te ćete potrošiti dosta vremena u potrazi za najekonomičnijom varijantom. 

Prevoz do aerodroma sopstvenim automobilom

Prevoz do aerodroma sopstvenim automobilom čini se kao najjeftinija i najefikasnija opcija. Prevoz automobilom će vam omogućiti da se potpuno raskomotite, rasporedite svoje stvari i bez ikakvog pritiska krenete putem aerodroma.

Na raspolaganju ćete uglavnom imati dovoljno mesta, te ćete neometano moći da prenesete do aerodroma koliko god stvari da je potrebno. 

Jedina stavka koja predstavlja problem kada odaberete sopstveni automobil kao prevoz do aerodroma jeste gde parkirati auto. Iako na aerodromu postoji javni parking, ostavljanje automobila na nekoliko dana je nesigurno i verovatno skupo za mnoge. Osim toga, na parkingu beogradskog aerodroma je često teško pronaći slobodno mesto, što može biti još jedna otežavajuća okolnost. 

Zakazivanje taksija do aerodroma

Definitivno najbolja i najsigurnija opcija dolaska do aerodroma jeste zakazivanje taksi prevoza unapred. Unapred zakazan prevoz do aerodroma obezbediće siguran i brz dolazak, čak i da je to potrebno u sred noći.

Osim toga, prednost zakazivanja taksija jeste ta što ćete unapred znati fiksnu cenu prevoza, te neće doći ni do kakvih iznenadnih promena, već na vreme možete pripremiti potrebnu sumu. Isto tako, na vreme ćete dobiti i broj telefona taksi prevoza, koji možete okrenuti ukoliko dođe do nekih nepredviđenih situacija. 

Osim toga, prilikom zakazivanja taksija, prevoz možete da očekujete i do 15 minuta ranije na zakazanoj adresi. Takav princip rada omogućiće vam da se lagodno pripremite za put, ubacite stvari i kofere u automobil i udobno se smestite i pripremite za vožnju. Ukoliko ipak dođe do potrebe da se taksi prevoz otkaže, pojedini taksi timovi omogućavaju besplatno otkazivanje vožnje, čak i do 12 h unapred.

Iako postoji mnogo opcija kojima možete doći do beogradskog aerodroma, mnoge od njih imaju i određene nedostatke koje znatno mogu uporiti transfer do aerodroma. Ipak, kao najbolja opcija izdvaja se zakazivanje taksi prevoza, budući da ste u tom slučaju sigurni da će vaš prevoz doći. Shodno tome, moći ćete neometano i komforno da doputujete do aerodroma, što će vam u tom trenutku biti i više nego potrebno.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 01.06.2023. | Modifikovano: 01.06.2023.