Kako organizovati fenomenalno putovanje kroz Srbiju?

Samostalno planiranje putovanja nikada nije jednostavno, čak i kada samo želimo da posetimo lepote našeg mesta. Važno je odlučiti o destinaciji, izabrati smeštaj, šta sve treba posetiti i kako to sve platiti. Ko ima dinarsku štednju on nema probleme sa novcem, a za sve ostale izazove – tu je ovaj tekst.

Ne dozvolite da vam organizacija putovanja pokvari uživanje, pročitajte sve savete i imaćete putovanje iz snova. Ovo su naše preporuke!

 

Panorama planine

 

Gde otputovati?

Srbija je savršeno mesto za odmor zato što za svakog nudi alternativu i uživanje. Nema potrebe da nosite pasoš, učite strane jezike, za samo par sati ste na odredištu, uz povoljnije cene i puno neverovatnih destinacija.

Prva stavka u organizaciji jeste odlučiti gde otići na put, a odluka ne zavisi samo od ponude već i od toga šta bi vi voleli da vidite. Ako ni o tome niste razmišljali, evo kako doneti najbolju odluku o destinaciji:

  • Ko putuje sa vama?
  • Šta vas privlači da vidite na putovanju?
  • Kakav odmor volite?

Naša zemlja ima nebrojeno mnogo mogućnosti od severa ka jugu, od istoka ka zapadu… svuda se nalaze odmarališta, ali i divlja priroda, sela, istorijski lokaliteti, jezera i reke koje prosto čekaju da ih posetite.

Ako putujete sa decom, onda vam treba destinacija za porodičan odmor. To znači da vam mora biti blizu i raznovrsna ponuda za mlade – zoološki vrt, tematski parkovi, igraonice, škola skijanja, škola plivanja…sve to će okupirati decu i doneti im radost i uživanje. Naravno, ovakav odmor više i košta pa je ona štednja sa početka priče jako važan faktor.

Da bi izabrali destinaciju tražite ponudu koja vas privlači ili nešto novo što niste iskusili. Šta mislite o odmoru na nekoj od naših planina? Na Paliću? Na nekom od jezera ili možda bi vam se dopalo jedno putovanje kroz istoriju posetom Lepenskom Viru ili možda posetom manastirima čija će vas istorija zadiviti?

I na kraju, kakav odmor volite – da li želite da hedonistički uživate ili volite šetnju i aktivnosti? Predlažemo da posetite Zlatibor gde možete dobiti najbolje od obe varijante.

Naravno, idealan odmor možete provesti posetom našim najvećim gradovima, posetom vinarijama, salašima u Vojvodini, ali i banjama koje sada imaju svetsku ponudu i vrhunske uslove za svakog gosta.

 

Dinarska štednja – pravi izbor za finansiranje putovanja

Putovanja nikako nisu jeftina i nije ih moguće finansirati samo iz mesečnih primanja. Dinarska štednja je pravi odgovor i najbolji izvor novca za pokrivanje svih rashoda, a da se pri tome nigde ne gubi.

Naime, i krediti i plaćanje iz mesečnog budžeta nameću neophodne uštede na drugim stranama, a dinarska štednja se odvaja onda kada postoji višak i zato je ovo najbolji način finansiranja svih izdataka koji su veći od mesečnih prihoda, a bez ikakvih odricanja.

Posetite banku, otvorite štedni račun i uvek ćete imati novca. Na ovaj način možete putovati češće, bez previše planiranja, kada god poželite da posetite neki kraj u Srbiji.

 

Najudobnije je putovanje automobilom

Na putovanje po Srbiji je najbolje ići automobilom jer to omogućava punu slobodu na odmoru. Ako vam vaše vozilo nije u najboljem stanju za duže putovanje, iskoristite dinarsku štednju za popravke ili iznajmljivanje vozila, zašto da ne.

Kada posedujete svoj automobil onda putovanje organizujete prema svojim potrebama i sve što poželite vam je blizu i lako dostupno, a putovanje potpunije. Možete iz svakog odredišta putovati dalje, obilaziti predele i otkrivati nepoznate informacije.

Smernice ste saznali, ostaje da spakujete kofere i krenete na put, ništa vas više ne sprečava u tome. Ovako se uvek, lako i jednostavno organizuje odmor.

Gradovi prepuni istorije, priroda koja je jedinstvena u svetu, ljubazni domaćini, različite kulture i gurmanski specijaliteti… Srbija čeka da je upoznaš i otkriješ sve njene lepote!

Autor: putujsigurno | Objavljeno: 09.11.2022. | Modifikovano: 09.11.2022.