Kako pronaći jeftin rent a car?

Kako pronaći jeftin rent a car?

Rent a car agencije nude različite usluge i shodno tome se i cene razlikuju. Želja da se pronađe jeftin rent a car može biti uvod u brojne probleme jer se previde nedostaci koje ste prihvatili zajedno sa vozilom. Zato je dobro znati koja ponuda je odlična i po povoljnim cenama.

Kakvu ponudu treba razmatrati, a od kakvih uslova treba odustati? Koja vozila su adekvatna za trenutne potrebe? Na koji način vršiti potragu za najboljom agencijom za iznajmljivanje?

Kada zatreba vozilo vrlo često se ne razmišlja mnogo o tome šta se dobija po povoljnim cenama pa bi trebalo znati šta je to što morate imati i trebate platiti da bi imali bezbednu vožnju i uživanje na putu.

Devojka sedi na automobilu

Sve savete pročitajte u daljem nastavku teksta, otkrićemo vam puno detalja koje do sada niste znali.

Šta nije jeftin rent a car?

Prvo treba razjasniti šta je to što nije dobro da bude uzrok niske cene jer to vas kao klijenta u mnogim situacijama može oštetiti.

Proverite vrstu osiguranja koje mora da postoji. Pročitajte šta obuhvata osnovno, a šta puno putno osiguranje i koliko bi vas koštalo. Moraju biti pokriveni neki od problema sa autom pa dobro razmislite ko će plaćati ako se automobil slučajno ogrebe ili ima neku veću štetu.

Mnoge rent a car agencije nude najam vozila bez depozita, ali ovo vrlo često može biti skupa verzija najma, naročito ako se štedelo na osnovnoj opremi, osiguranju ili su vozila jednostavno starija i ne baš tako funkcionalna kao u drugim agencijama.

Nije jeftino ako nemate nikakvu opremu koja dolazi besplatno uz automobil, pa dobro proverite ako vam treba sedište za dete, GPS, internet u vozilu, pomoć na putu, a kasnije i zimska oprema, lanci… U slučaju da vam ovi dodaci ne trebaju onda ponuda i jeste jeftina, ali u većini slučajeva je važno imati nešto od ovoga prilikom rentiranja vozila.

Saznajte da li možete da menjate datum najma i da li onda snosite neke troškove, na koji način preuzimate vozilo, kako ga vraćate… Sve su to na izgled nevažne sitnice, ali mnogo opterećuju kada nemate pomoć oko ispunjenja svih obaveza.

Jeftino iznajmljivanje vozila

Jeftin najam vozila dolazi na akcijama, popustima, olakšicama za verne klijente.

Jeftino je i ako dobijate više prateće opreme besplatno, to vam može učiniti putovanje lakšim i bezbednijim. Odlično je i ako imate bolje osiguranje vozila i putnika i pogodnosti poput preuzimanja vozila na željenoj adresi i vraćanje vozila tamo gde vam odgovara.

Dosta znači da imate mogućnost da dokupite određene dodatke poput krovnog kofera, punog putnog osiguranja, vozača uz vozilo… Sve su ovo stavke koje vožnju čine izuzetno skupom ako trebaju, a nemate mogućnost da ih dobijete, zato birajte mudro i pažljivo da bi dobili sve ono što vam treba tokom vožnje.

Kako da jeftin najam bude još jeftiniji?

Rentiranje automobila može biti još jeftinije ako se pažljivo pristupi i odabere automobil u skladu sa potrebama tokom perioda najma. To će doneti najveću uštedu i najnižu cenu po danu rentiranja.

Vozni park agencije za iznajmljivanje je raznovrstan i sa velikom ponudom u okviru svake kategorije. To vam daje priliku da odaberete vozilo koje će vam najbolje odgovarati i biti što jeftinije za najam.

Prvi uslov jeste izbor automobila za rent a car koji je dovoljno prostran da prihvati sve putnike. Najjeftiniji su mali automobili, mali potrošači i oni su odlični za gradsku vožnju jer su i mali potrošači, ali su neudobni za duže putovanje ili veći broj putnika. Ni prtljažnik im nije veliki tako da ako tražite udobnu vožnju za veći broj odraslih putnika, morate platiti više po danu najma za veće automobile.

Ipak, mnogo je više onih koji bi voleli da se oprobaju u modelima koji su znatno iznad potreba koje postoje. Koliko god bilo primamljivo da se vozi luksuzna klasa i vozila stara samo nekoliko godina imajte na umu da su za njih i cene najma više, ali i depozit i osiguranje. To su posredni troškovi koji se bespotrebno uvećavaju pa ako tražite jeftin rent a car ovo ne bi trebalo da bude prvi izbor.

Iznajmite vozilo za putovanje, za uživanje, onda kada vam vaš automobil nije na raspolaganju…to je dobra odluka koja vas spašava brojnih neprijatnosti i većih izdataka.

Rent a car svakako donosi uštede, ali je važno odabrati agenciju za iznajmljivanje vozila koja ima raznovrsnu ponudu i uslove koji se prilagođavaju svakom klijentu. Ako vam je važno da pronađete jeftin rent a car onda pažljivo birajte ponudu i nemojte štedeti na važnim stvarima, a troškove smanjite najmeći vozilo koje je u skladu sa potrebama i opremom koja je neophodna. Tako se ostvaruju uštede i dobija fenomenalna usluga.

Da li ste nekada iznajmljivali vozilo, za letovanje na primer? Kako vam se čini ova usluga? Kakvo bi vozilo bilo vaš izbor? Pišite nam sve u komentarima nakon čitanja teksta, radujemo se da pročitamo vaše utiske i eventualna iskustva.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 15.08.2022. | Modifikovano: 15.08.2022.