Kako sam radila 4 posla da bih otišla na put oko sveta iz snova

Upoznajte Karolinu Valeikaite! Njena životna priča je bila prilično uobičajena dok se nije otisnula na putovanje snova. Rođena i odrasla u Litvaniji, ova ambiciozna mlada dama se odlučila da svoje školovanje nastavi u Engleskoj, na Univerzitetu u Londonu. Kada je posle diplomiranja našla posao u modnoj industriji, osetila je da joj nešto u životu nedostaje.

Svakodnevna rutina sprečavala ju je da uživa u stvarima koje su je do tad ispunjavale. Promena je došla sa novom vezom kada je zajedno sa partnerom počela da mašta o dalekim destinacijama koje bi mogli da posete. S obzirom da su oboje bili zaljubljenici u putovanja vrlo brzo su počeli da prave plan o tome kako će prikupiti dovoljnu količinu novca da se otisnu na put oko sveta. Slična interesovanja vodila su lakom dogovoru, pa je putovanje bilo zakazano za samo 4 meseca!

Tih meseci Karolina je radila 4 posla, nekada i do 110 časova nedeljno. S obzirom da je na poslu provodila najveći deo dana, novac je trošila samo na stanarinu. Danas ako je pitate kako je izdržala ovakav tempo, ona vam reći da je bilo izuzetno naporno, ali da se trud apsolutno isplatio.

Kada je konačno osvanulo jutro koje su tako dugo iščekivali, iz Londona su krenuli samo sa rančevima i opremom za fotografisanje, spremni da zabeleže svaki trenutak putovanja. Odlučili su da svakom mestu posvete bar mesec dana svog vremena, kako bi ga u potpunosti upoznali i doživeli. Najviše su ih očarali Maroko, Kambodža i Mjanmar, čije su boje i atmosferu uspeli da nam prenesu preko sledećih fotografija. Uživajte!

1. Marakeš, Maroko

2. Taghazout, Maroko 

3. Taghazout, Maroko 

4. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

5. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

6. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

7. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

8. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

9. Ostrvo Koh Rong, Kambodža

10. Jangon (Rangun), Mjanmar

 

Autor: Nevena Žabaljac | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.