Kako stanovnici Las Vegasa zarađuju od turizma?

Oko 42 miliona turista poseti Las Vegas svake godine, od čega grad zaradi oko 45 milijardi dolara godišnje. Lokalno stanovništvo zarađuje od turizma na različite načine, a mi ćemo spomenuti samo nekoliko.

Čak 369 hiljada radnih mesta u južnoj Nevadi ima veze sa ili je potpomognuto turizmom. Sve veći broj zaposlenih u ovoj grani privrede doprineo je porastu kupovne moći stanovništva. Smatra se da zaposleni u turizmu doprinesu lokalnoj privredi sa više od 10 milijardi dolara.

Kada turizam cveta, cveta i građevinarstvo, što je slučaj i sa Las Vegasom. Od kako turizam napreduje, u Las Vegasu su izgrađeni mnogi tržni centri, zabavni parkovi, sportski centri, a izgradnja je isplanirana sve do kraja 2019. godine.

Industrija zabave i igara na sreću, osim očiglednih dobitaka, doprinosi i donacijama. Na taj način, nastaju nove humanitarne organizacije koje zapošljavaju sve veći broj ljudi.

Rast broja turista uslovio je jeftinije letove, pa tako međunarodni aerodrom nudi svoje usluge 24 sata dnevno ka preko 150 destinacija širom sveta. A kada ponestane mesta za sletanje na kopnu, prelazimo na vodu. Procenjuje se da oko 45 miliona putnika koristi usluge aerodroma, pa često postoje popusti i specijalne promocije za letove. Ne treba dodatno naglašavati koliko zaposlenih je potrebno da bi ovaj aerodrom funkcionisao na zavidnom nivou.

 

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.