Korisni gedžeti za putovanja koje vredi kupiti

Gedžeti su, za one koji ne znaju, predmeti koji nemaju direktne veze sa pc računarom ali su dizajnirani tako da čoveku olakšaju život. Gedžeti se smatraju vrhuncem tehnologije. Sigurni smo da će olakšati i vama. Bilo da je u pitanju odmor sa prijateljima ili službeni odlazak u drugi grad ili zemlju, putovanja mogu da budu zabavna i uzbudljiva ili frustrirajuća i dosadna – a glavnu razliku, ponekad, može da napravi sitnica koju ste spakovali i poneli sa sobom. Upravo zato su korisni gedžeti za putovanja stvar koju treba imati na umu!

Globalizacijom tehnologije i eri u kojoj živimo, apsolutno nam dozvoljavaju komfor koji je dostupan jednim klikom miša ili pomoću kreditne kartice. Svi ti gedžeti se idealno mogu uklopiti i naći malo mesta u našim koferima, pa zašto ih ne bismo priuštili i olakšali sebi putovanje.

Evo nekih korisnih gedžeta za putovanja koji će vam siguno pomoći:

Prenosivi zvučnici sa Bluetooth konekcijom

Ovakvi uređaji sadže punjivu bateriju i mikrofon za handsfree pozive. Osim što su pristupačni, idealni su i za slušanje muzike van kuće ili tokom putovanja. Krenuli ste na putovanje sa društvom, evo načina kako da se svi zabavite, dok ste u prevozu ili ste seli da napravite mali predah posle duge turističke šetnje.

Još jedna od pogodnosti je ta što bežični zvučnici staju u ranac, pa nećete morati da brinete da li će zauzeti mnogo mesta. Ovakvi korisni gedžeti za putovanja su potreba svakog mladog čoveka koji je krenuo na put sa prijateljima ili samostalno, a ne može da zamisli dan bez muzike.

Solarni punjač

Sigurno ste se našli u situaciji da baš kada želite da slikate nešto na putovanju, vama se baš tada isključi telefon jer je baterija prazna. Naravno, postoji rešenje i za to. Kompaktni solarni punjač sa aluminijumskim prstenom nešto je skroz novo, a praktično!

Pretvara sunčevu svetlost u električnu energiju pa je dovoljno otvoriti ga i zalepiti ga na bilo koji prozor. Litijumska baterija, USB izlaz, punjenje telefona i sitnih elektronskih uređaja, samo su neke od prednosti ovog super solarnog punjača. Obavezno ga probajte i uverite se i sami koliko će vam ovaj gedžet olakšati život!

Luzli Roller slušalice

Ove slušalice se mogu spakovati kao metalna narukvica i to ih čini ultimativno korisnim gedžetom za putovanja. Ako želite da slušate muziku na najbolji mogući način i da jasno čujete svaki intsrument i glas, onda su vam potrebne velike slušalice koje to mogu da vam omoguće. Iako su ovakve slušalice sjajne za muzički užitak, one mogu biti prava noćna mora kada su putovanja u pitanju.

Glomazne slušalice teško staju u kofere i torbe, a ako kojim slučajem uspete da ih „uglavite“ postoji velika verovantoća da će se one slomiti.

One su napravljene od nerđajućeg čelika i aluminijuma i sastoje se od 23 pokretna dela koji mogu da se savijaju i preklapaju. Slušalice mogu da se spakuju i da se smeste u bilo koju torbu, ranac ili kofer. Pošto su napravljene od čvrstih i izdržjljivih materijala, možete biti sigurni da se one neće oštetiti u transportu.

Naravno, za ovakav unikatni gedžet, morate biti spremni da izdvojite prilično veliku sumu novca. A ako niste u mogućnosti da priuštite sebi baš ovakve slušalice, bilo koje druge možete poneti sa sobom, jer će vam zagarantovano poslužiti da ne slušate muziku koju su vam pustili u autobusu, kao i glasno pričanje ostalih putnkia među sobom ili hrkanje nekog od putnika.

Korisne aplikacije za putovanja

Ono što bi takođe bilo korisno je da pre nego što odete na neku zanimljivu destinaciju, instalirajte na svoj telefon neku od ovih aplikacija koje će vam pomoći da se što bolje informišete i snađete. Postoje brojne korisne aplikacije, neke predstavljaju aplikacije za bezbedno putovanje dok su neke jednostavno korisne. Evo nekoliko dobrih primera za takve aplikacije:

Phrasebook for travelers

Ovo je neka vrsta rečnika koja sadrži 800 najčešce upotrebljavanih fraza i izraza koji vam mogu biti korisni pri sporazumevanju sa lokalnim stanovništvom. Jezici koje obuhvata su: engleski, francuski, španski, nemački, italijanski, kineski, japanski, korejski, ruski, turski, portugalski i arapski.

Pocket guide

Audio Vodič za gradove koji ce vam pomoći da pronađete radnje, mesta za izlaske, restorane i znamenitosti u više od 150 gradova i turističkih destinacija. Aplikacija za snalaženje po gradu, vodiće vas u razgledanje koristeći vašu GPS lokaciju i glasom vas obaveštava o smeru kuda treba da idete.

Stavite slušalice u uši i krenite u razgledanje, a Pocket guide će vas uputiti u to gde idete i šta je spečificno za tu lokaciju. Jedino je bitno da vam telefon sve vreme bude online. Ukoliko nemate tu mogućnost, možete kupiti aplikaciju i tada raditi i kada ste offline.

Powerbank sa digitalnom vagom

Koliko vam se puta desilo da putujete avionom a ne izmerite svoj prtljak. Sigurno bezbroj. Pa onda doplaćivanje, ili još gore zaplenjivanje nekih od stvari koje ste kupili. Nema goreg trenutka. Zato izmerite na vreme, da vam ne daj Bože prtljak bude teži od 20kg.

Lagan i kompaktan dizajn ovog Powerbank-a omogućava da se ponese na sva putovanja. Pomoću njega možete lako izmeriti težinu vašeg prtljaga, i ne morate da brinete da ćete preći dozvoljenu kilažu. Usput možete napuniti i telefon sa njim. Fenomenalno, zar ne?

Magpie GPS Tracker

Ovaj uređaj je savršen pomoćnik ako ste poznati po tome da ne znate gde ste šta stavili. Sigurno se svima nama svakodnevno dešavaju ovakve situacije, naročito pre i na samom putovanju.

Kao što i sam naziv kaže, ovim malim i laganim uređajem možete lako locirati sve svoje stvari. U opisu proizvoda stoji da ga možete koristiti za prtljag na putovanju, bicikl, novčanik, psa pa čak i decu, praktično sve što možete da „privremeno zagubite“.

Ukoliko skinete mobilnu aplikaciju možete definisati radijus kretanja vaših stvari (uključujući decu) i dobiti upozorenje ako se neka od njih kreće ili napusti definisano područje. Zanimljiv, korisno a povrh svega i pristupačno.

Korisni gedžeti za putovanja – samo neke od njih smo vam prikazali, i sigurni smo da će vam olakšati vaša putešestvija. Stvarno ih vredi kupiti, a najbolje je da se u to uverite sami.

Autor: teodora isailovic | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.