Kreću ponude za naredno leto

Početkom novembra većina agencija je izbacila ponude za leto 2019. Mnogi građani su i krajem oktobra vršili predrezervacije, iako su zvanični cenovnici izlašli 1. novembra, ili će biti objavljeni ovih dana. Od dvadeset do trideset i pet odsto jeftiniji aranžmani očekuju one koji u ovom trenutku znaju destinaciju za odmor.

Predrezervišite na vreme

Nemali broj putnika je uveliko izvršio predrezervaciju i na taj način obezbedio sebi sigurno mesto za odmor. To su uglavnom ljudi koji dug niz godina letuju na istom mestu. Turisti iz Srbije koji svoje rezervacije urade u novembru, platiće čak trećinu aranžmana jeftinije.

Prednosti uplaćivanja letovanja ranije su mnogobrojne. Pored niže cene, turisti će imati mogućnost većeg izbora. Ne samo da se može birati destinacija po želji, već se može birati i smeštaj po volji, kao i vreme polaska i povratka,

Iskoristite first minute ponude

Poznato je da first minute ponude imaju više prednosti nego mana. One se objavljuju mnogo ranije pre samog letovanja i traju do Sajma turizma u martu. Ali ono što dobijate ukoliko rezervišete first minute je umnogome bolje nego rezervacija u cik sezone. Pored pogodnosti izbora mesta, objekta, sobe sa terasom, apartmana sa pogledom na more i termina, sama uplata odmora je znatno olakšana.

Ukoliko uplatite ceo iznos odjednom, dobijate 30% popusta na celu ponudu koja je dosta niža od sezonske, nekada čak i do 50% niža. Mnoge agencije nude mogućnost takozvanog kaparisanja odmora. To znači da jedan deo iznosa uplatite odmah, dok drugi deo uplaćujete 10 dana pre samog puta (sve u dogovoru sa agencijom). Takođe, ono što je možda najveća prednost je plaćanje u 8-12 jednakih mesečnih rata, tako da se sa odmora možete vratiti bez dugova.

Ako ste već počeli da razmišlljate o sledećem letovanju, sada je idealno vreme za to. U ovom hladnom i kišovitom vremenu, osunčajte sebi dane pronalaskom savršenih plaža za leto 2019.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 02.11.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.