Lakše pakovanje – lepše putovanje uz ranac za laptop

Razmišljate o odmoru koji vam je potreban? Možda planirate kraće, vikend putovanje?

U vreme kada jednim klikom možete da rezervišete smeštaj na drugom kraju sveta i isto tako da kupite povoljne avio karte i za najdalju destinaciju, jedino oko čega treba da se pomučite jeste pakovanje.

Pakovanje je poseban poduhvat u slučaju da putujete samo sa ručnim prtljagom.

Pre svega, proverite šta je dozvoljeno da ponesete kada putujete avionom i odmah eliminišete zabranjene stvari. Ukoliko vam nešto od toga bude potrebno, moraćete da kupite kada stignete. Pripremite manja pakovanja kozmetike koja su dozvoljena i koja neće zauzeti mnogo prostora.

Kako poneti sve što vam treba ako ste ograničeni prostorom za prtljag? Setite se one poznate izreke da je manje više. Ova fraza pokazaće se kao istinita ukoliko imate pravu torbu za putovanje.

Žena sedi na aerodromu

 

Ranac za laptop – odlično rešenje za ručni prtljag

Rančevi za laptop postali su mnogo više od onoga za šta su prvobitno namenjeni.

Moderni i kvalitetni rančevi za laptop veoma su funkcionalni i imaju sasvim dovoljno prostora da posluže kao jedini prtljag za kraće putovanje ili kao ručni prtljag.

Pod pretpostavkom da vam na putovanju treba i laptop, što je u današnje vreme vrlo moguće, jedan ovakav ranac postaće vaša omiljena putna torba.

Zato birajte kvalitetni, izdržljiv ranac, a kvalitet će sigurno opravdati i cenu.

Pre svega, vodite računa o dimenzijama koje su vam potrebne. 55 x 40 x 20 cm je najčešća maksimalna dozvoljena dimenzija ručnog prtljaga, a ona se poklapa sa dimenzijama većine rančeva.

 

Kako se spakovati u ranac za laptop?

Prvo što se podrazumeva jeste da će laptop biti u posebnoj pregradi ranca. Laptop će biti zaštićen od udaraca jer je baš ta pregrada ojačana, obično postavljena mekanim materijalom.

Kada ste bezbedno smestili laptop, ostaje vam dovoljno prostora i za ostale stvari. Kada ste već počeli sa pakovanjem elektronskih uređaja, ne zaboravite na dodatke kao što su punjači, slušalice i naravno telefon. Sve od navedenog stavićete u posebne pregrade koje ovakvi rančevi imaju.

Naći ćete i posebnu kopču za kjlučeve kao i usb punjač koji je ugrađen u neke modele.

 

Skriveni džepovi

Kada se šetate aerodromom, gradom, presedate sa jednog na drugi prevoz, biće vam posebno važno da sve vrednosti budu bezbedne.

Te sitnice koje mnogo znače kao što su pasoši novac, platne kartice biće bezbedne u rancu jer ih možete smestiti u skrivene pregrade. Gubitak pasoša može biti prava muka, ali uz takozvane ,,anti – theft pocket“ pregrade koje se najčešće nalaze uz leđa, a kopčanje im je sakriveno tako da se ne vidi.

to se neće desiti.

Postoje i takozvani anti theft rančevi koji su upravo zato i dizajnirani – sa namerom da obezbede punu zaštitu od krađe za sve koji su često u pokretu sa svojom multimedijom. Uz njih nećete morati da brinete da ćete tokom putovanja izgubiti nešto od svojih bitnih dragocenosti.

 

Dovoljno mesta i za veće stvari

Kada ste spakovali sve gore navedeno, shvatićete da vam je ostalo više nego dovoljno mesta za stvari.

To je zato što ranac za laptop svojom pametnom organizacijom pruža mogućnost da se sve smesti na svoje mesto. Največi deo prostora ostaće vam za najosnovniju garderobu, kozmetiku u malim pakovanjima, knjigu, naočare, flašicu sa vodom.

Što se garderobe tiče najbolje je da napravite spisak neophodnih stvari jer ovakvo pakovanje ipak mora da bude ekonomično. Preporuka je da se spakujete minimalisticki po kapsula principu koji podrazumeva da svaki komad garderobe može da se upari sa ostalima iz grupe.

Ne zaboravite na najvažnije i dobro  razmislite šta će vam sve zaista biti potrebno, a bez čega biste i mohli da putujete kako ne bi previše morali da opterećujte svoja leđa niti svoj ranac bez potrebe.

Autor: putujsigurno | Objavljeno: 25.11.2022. | Modifikovano: 25.11.2022.