Letovalište u Italiji Vam vraća novac ako vreme bude loše

Bukvalni motiv ovog nesvakidašnjeg italijanskog letovališta je: „Pocrnite ili novac nazad“. Naime, Lido di Jesolo, letovalište i gradić na krajnjem severu Jadranskog mora, koje je tokom Juna pretrpelo brojne pljuskove i oblačno vreme, osmislilo je potpuno nov način da privuče turiste na letovanje i poboljša njihova iskustva sa odmora.

Ovo mestašce na severnoj ivici Jadranskog mora, koje se nalazi nedaleko od Venecije, a koje je česta stanica i mesto prebivališta kada srednjoškolci pođu u Italiju na ekskurziju, je osmislilo novi način da privuče turiste tokom letnje sezone i to, tako što garantuje povraćaj uloženog novca za boravak na plaži, ukoliko vam loše vreme i oblaci pokvare užitak. Ovo pravilo važi i nudi mogućnost da povratite svoj novac ako između 11 i 17 časova količina padavina po kvadratnom metru dostigne više 3 mm kiše.

Ipak, čak ni povraćaj novca ne dolazi besplatno, pa da biste zaradili od padanja kiše koja će Vas sigurno omesti u kupanju i uživanju na plaži, potrebno je da pored plaćanja ulaska na plažu, turisti uplate 1 evro dnevno u vidu osiguranja od kiše.

Koliko će ovo biti isplativo turistima odnosno samom letovalištu, pitanje je, ali će se svi složiti da je u pitanju jedan veoma zanimljiv marketinški potez popularnog letovališta na Jadranu.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.