London: otvorena najveća Lego prodavnica na svetu

Ljubitelji Lego kockica će biti oduševljeni najnovijom vešću, pogotovo ako putuju u London. Upravo je u Londonu otvorena najveća prodavnica Lego kockica na svetu. Londonski Lego store je ogroman, pa je savršeno mesto da dođete sa svojim detetom koje će se izgubiti u carstvu zamkova i kompleksnih figura koje čine lego kockice. Evo šta sve ova prodavnica poseduje i kako izgledaju lego replike atrakcija u Londonu.

Prodavnica lego kockica u Londonu se prostire na preko 915 mi to na 2 sprata. Koliko je vremena bilo potrebno da se ona sredi do tančina, najbolje govori i činjenica da se na otvaranje čekalo čak  godine. Pozicionirana je na povoljnoj lokaciji za turiste koji obilaze London, u poznatoj londonskoj pešačkoj zoni – Leicester Square, napravljen čak davne 1670. godine na zapadu grada.

Nema veze da li putujete sa decom, svima će sigurno biti interesantno da svrate u ovu prodavnicu, te da se dive umeću lego majstora. Ovo je dobra ideja za kratku pauzu od obilaska znamenitosti u Londonu. Sigurno je da pruža jedno potpuno novo iskustvo sa putovanja u Englesku.

Lego replike londonskih atrakcija koje možete videti

U prodavnici se nalaze brojne replike poznatih atrakcija u Londonu, pa ne bi bilo čudno da baš ova, 37. po redu Lego prodavnica u Evropi, postane još jedan pravi simbol Londona. Na primer, u ovom Lego Store-u je izložena lego replika Big Ben-a za koju je bilo potrebno 6 modelara i skoro 3000 sati posla kako bi se sve lego kockice poređale na svoje mesto. Impresivno zar ne? 

Tu je i replika londonskog metroa kojim putuje i lego figura Šekspir-a. Za ovu lego repliku je upotrebljeno više od 637.903 lego kockice. Treba pomenuti i fascinantni pogled na izgled celog grada, tzv. londonski skyline.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.