Majica za putovanja koja olakšava komunikaciju

Svi oni koji su do sada odlazili na putovanje se mogu složiti da je jezik verovatno najveća prepreka kada idete u inostranstvo. Rešenje za sporazumevanje na putovanju je zapravo bilo pred nosem sve vreme. IconSpeak nam donosi rešenje u vidu majica sa 40 univerzalno prihvaćenih i prepoznatljivih simbola koji Vam omogućuju da budete shvaćeni gde god da se nađete.

Naime, majica za sporazumevanje sa ikonicama i simbolima je tako osmišljenja da svi simboli sadrže osnovne a najbitnije informacije za sporazumevanje sa strancima. To su osnovne putne potrebe poput hotela, prevoza, hrane, doktora, bežičnog interneta i toaleta. Složićemo se svi da je doktor verovatno najznačajnija stvar na putovanju a ne možemo se baš uvek lako snaći i organizovati da stignemo do ambulante kada smo u nepoznatom gradu ili mestu. Iskustva putnika su pokazala ovo, a upravo zato je IconSpeak majica fantastična za sporazumevanje bez jezika.

Biće vam potrebno samo da naučite samo “Dobar dan” i “hvala vam”, sve ostalo ćete moći da objasnite i ostvarite komunikaciju kroz pokazivanje prstom na odgovarajući simbol na majici IconSpeak.

Izumitelji ove majice, Džordž, Stiven i Florian su objasnili kako su se dosetili ovog rešenja na svom putu kroz Vijetnam.

“U većini slučajeva, jedini način da prevaziđemo jezičku barijeru je bio da crtamo simbole na papiru, mapi ili čak po zemlji”, i dodaju: “Mislili smo da je najbolje imati uz sebe sve neophodne simbole, konsantno. Izvadili smo svesku i krenuli da crtamo i zapisujemo sve ikonice koje bi bile potrebne ne samo nama, već bilo kom drugom putniku.”

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.