Maldivi – putovanje, iskustvo, cene

Maldivi su ostrvska zemlja smeštena u središtu Indijskog okeana. Širom sveta vlada opravdano mišljenje da su Maldivi simbol egzotične romantike, tirkiznih laguna i nestvarno lepih plaža. Glavni grad Male, prestonica hiljadu i dvesta koralnih ostrva, jedan je od najgušće naseljenih gradova sveta. Turisti se ne zadržavaju u glavnom gradu već hrle ka nekom od odabranih ostrva. Postoje dve grupacije atola Severni I Južni Atol.

Kako stići do Maldiva?

Veliki broj avio kompanija leti do ovog raja egzotičnih destinacija. Ukoliko ste putnik iz Srbije, direktni letovi za Male ne postoje i u pitanju su letovi sa minimum jednim presedanjem (najčešće je to u Dohi, Istanbulu, Abu Dabi-u, itd).

Na Maldivima je svaki hotel smešten na svom ostrvu, princip je jedan hotel -jedno ostrvo. Sam dolazak i transfer do odabranog ostrva je prilično lak. Transfer može biti u vidu brzog broda, zatim unutrašnji let u kombinaciji sa brzim brodom ili hidroavion. Vožnja hidroavionom za mnoge putnike predstavlja posebno iskustvo, let iznad rajskih prizora i sletanje na površinu vode.

Da li su Maldivi destinacija za parove ili porodice?

Destinacija koja zadovoljava i umiruje sva čula, beg od svakodnevnice i pravo mesto za odmor. Medeni mesec je ovde zagarantovano savršen. Određeni hoteli nude “honeymoon” popuste i posebne pogodnosti i iznenađenja za mladence – korpu sa voćem, masažu, bocu penušavog vina, dok luksuzniji hoteli uključuju i izlete, večeru na pustom ostrvu, itd.

Porodice sa decom mogu pronaći ostrvo koje nudi pogodnosti i sadržaje za decu, klub za decu, školu ronjenja. Na Maldivima možete organizovati čak i svoje ceremonijalno venčanje (koje nije zvanično priznato) i imati uspomenu za ceo život. Na Maldivima ne mora biti pasivan odmor, možete odabrati hotel na većem ostrvu i proučiti koje sve aktivnosti su moguće. Ostrvske lagune idealne su za  istraživanje podvodnog sveta, pravo mesto za ronjenje, snorkeling, sportove na vodi, pecanje, hranjenje ribica.

Da li je skupo otići na Maldive?

Na Maldivima postoje dve sezone, glavna od novembra do aprila i niža sezona od maja do oktobra. Sezona naravno utiče i na cene. Aranžmani su tradicionalno najskuplji tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Tokom niže sezone hoteli nude brojne akcije gde za uslugu polupansion (doručak i večera) možete dobiti pun pansion (doručak, ručak i večera) i cene hotela su čak do 50% niže u odnosu na zimski period.Preporuka je da minimalna usluga koju rezervišete bude polupanison, jer je na ostrvu vanpansionska potrošnja skupa.

Ukoliko je ovo bilo dovoljno da Vas ubedi da su Maldivi zaista sjajna opcija za odmor, bilo da želite da uživate u prelepom pogledu i pijete koktele, ili ste avanturističkog duha i želite da istražujete prirodu, predlažemo da pročitate kompletan vodič za putovanje na Maldive i spremni se uputite na odmor za pamćenje. 

Autor: Dragana Stojanović | Objavljeno: 08.02.2019. | Modifikovano: 22.02.2019.