Na ovoj plaži na Bahamima možete se kupati sa svinjama

U sred raja na Bahamima, gde su najčistija mora, tirkizna, prozirna voda i peskovite plaže, a susedi su milioneri i poznate svetske ličnosti, postoji jedno ostrvo popularno po svinjama hedonistima. Pogledajte neverovatne fotografije grupe svinja koja živi i kupa se na Bahamima.

Ove razmažene divlje svinje žive na nenaseljenom ostrvu Exuma na Bahamima, odmah pored ostrva gde letuju oni sa najdubljim džepovima. I koriste sve benefite prelepih peskovitih plaža, kupaju se u jednoj od najlepših plaža na svetu. Navodno su ih na ostrvu ostavili moreplovci koji su planirali da ih pojedu kada se vrate ali se nikada nisu vratili.

Nesvakidašnji pogled na svinje koje plivaju u kristalno čistoj tirkiznoj vodi, brčkajući se u moru i ležeći na peskovitoj plaži hipnotisali su turiste i ostrvo je sada glavna atrakcija upravo zbog ovih svinja hedonista.

Jedan od turista Jeff Todd (36) zaljubio se u način kako ove svinje uživaju na plaži i napisao je knjigu o njima. Rekao je da vodiči i stanovnici na Bahamima veoma vode računa o svinjama i prema njima imaju zaista najbolje namere. Ova atrakcija je postala toliko popularna da je neophodno uvođenje strožije regulative, što je neobično za daleke egzotične destinacije poput Bahama.

Na ostrvu su postavljeni znakovi koji upozoravaju goste da je zabranjeno hraniti svinje štetnim sajstojcima poput piva ili ruma. Pitate se zašto baš pivo i rum? Oko trećine svinjske populacije na ostrvu je uginulo ove godine. Prvobitno se sumnjalo da su turisti davali svinjama alkoholna pića i da su se otrovale od štetnih supstanci. Međutim,  službenici vlade kasnije su objavili da su uginule zato što su pojele previše peska.

Tada je na ostrvu napravljena ograda kako bi svinje imale više hladovine da se sklone od Sunca, a postavljena su i korita iz kojih će se svinje hraniti, tako da hrana koju jedu nije uprljana peskom.

Ovo su verovatno najpopularnije svinje. Redovno se pojavljuju u televizijskim emisijama, reklamama, magazinima i novinama i bezbrojnim selfijima sa turistima.

Sa željom da vide svinje u raju ostrvo su posetile i poznate ličnosti poput Belle Thorne i Donalda Trampa.

Ako ste nakon ovih fotografija poželeli da, poput svinja hedonista, plivate u nekoj od najlepših plaža, pošaljite besplatan upit za putovanje i odaberite svoju destinaciju za ovu godinu.

Autor: Milena Mišković | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.