Nagrada za kampanju inspiranu serijom „Game of Thrones“

Tokom emitovanja pete sezone popularne serije Game of Thrones, širom Severne Irske primećeni su motivi iz ove serije, i to na neočekivanim mestima – pijacama, aerodromima, trgovima… Bila je to fantastična ideja turističke organizacije Irske sa ciljem da se promovišu predeli u kojima je sniman veliki broj scena u samoj seriji.

 

Među najzanimljivijim primerima su zmajeva jaja na pijacama, mačevi i slično oružje na aerodromima u kontejnerima za oštre predmete, i jedna zamrznuta fontana.

“Organizacija Tourism Ireland želela je da zagolica maštu ljubiteljima serije Game of Thrones i zainteresuje ih da posete predele u kojima je serija snimljena. Uvek smo u potrazi za inovativnim načinima da dopremo do turista, pa nam je nagrada International Content Marketing odličan pokazatelj da radimo prave stvari.” – Brian Twomey

 

Osim dobrobiti za turizam, serija Game of Thrones je pomogla i u razvitku filmske industrije u ovoj državi, gde trenutno posluju 3 filmska studija, a pre 10 godina nije postojao nijedan.

Jedva čekamo da vidimo šta se sprema u sledećoj sezoni serije.

 

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 11.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.