Najbolji restorani u Beton Hali

Beton Hala predstavlja jedan od naj-šik delova grada koji obavezno morate posetiti ako niste do sad. Nalazi u strogom centru grada, na obali reke Save, u blizini popularnog kraja Savamale, i od nekadašnjeg magacionerskog prostora je pretvorena u jednu od najpopularnijih četvrti što za hedoniste po pitanju hrane i pića, što za ljubitelje noćnog života.

U ovom tekstu ćete pročitati vodič za neke od najpopularnijih i najboljih restorana koje Beton Hala može da ponudi, a koje obavezno morate posetiti kad budete u prilici, i osetite jedinstvenu atmosferu i kvalitet ponude kakav vam samo kod njih možete iskusiti.

Magaza

Magaza gastropub je novootvoreni restoran u ovoj četvrti i onog trenutka kako kročite u njega, poželećete stalno da se vraćate. I pore dtoga što je relativno skoro otvoren, ovaj restoran je jako brzo zauzeo svoje mesto na vrhu za sve ljubitelje gastronomije i uživo svirki, koje se u ovom restoranu organizuju čak 5 dana u nedelji, zbog čega i opravdava svoju titulu “hotspota”.

Restoran Magaza noću.

Magaza predstavlja oazu pozitivne energije na samoj obali reke, gde se maksimalno možete opustiti i uživati kako u odlično spremljenoj klopi moderne i tradicionalne kuhinje, koja osvaja na prvi zalogaj. Magaza takođe ima izuzetno veliki izbor flaširanog i točenog piva, zbog čega spade u lokale sa najvećom ponudom piva u Beogradu, gde ćete sasvim sigurno uživati u ovom hladnom napitku.

Ako želite da uživate u prelepom pogledu na reku, i istovremeno isprobavate ukusna jela uz čašu hladnog piva, Magaza je mesto za vas!

Toro Latin

Toro predstavlja jedan od najboljih restorana latinoameričke kuhinje u gradu, što i ne čudi budući da je vlasnik restorana Ričard Sandoval, jedan od najboljih svetskih kuvara. Prvi put se susreo sa balkanskom kuhinjom u Vašingtonu u restoranu Ambar, čiji je suvlasnik, što ga je i inspirisalo da otvori svoj restotan u Beogradu.

U ovom restoranu sva jela su bazirana na konceptu “malih tanjira”, zbog čega se svako jelo služi iseckano na komade. Kuhinja predstavlja blag miks latinoameričke i azijske kuhinje, zbog čega su jela posebno zanimljiva i egzotična. Prave se od svežeg mesa po ličnom izboru glavnog kuvara i vlasnika, kao i svežeg povrća, sa minimalnim primesama masti.

Među pićima se posebno ističe tekila, čiji će ljubitelji posebno uživati u bogatoj ponudi ovog restorana.

Cantina de Frida

Samo ime kaže, Frida je otvorena u čast meksičke umetnice Fride Kalo, čijem duhu je u celosti posvećen ovaj restoran i njegova kuhinja. Frida se pre svega ističe kvalitetnom uslugom i manijem sastavljenom od kvalitetnog pića i hrane koji mogu zadovoljiti i najzahtevnije goste.

Frida meni predstavlja interesantan miks nekoliko vrelih i zavodljivih ukusa, i to Španije, Meksika i Argentine, koji zajedno čine fuziju neverovatnih ukusa i uvek ćete imati da probate nešto novo, naročito ako ste ljubitelj malo pikantnije kuhinje. U ovom restoranu se takođe često organizuju korporativne proslave, zbog odličnog prostora koji pozitivno utiče na produktivnost sastanaka.

Lavash

Lavash je jedan pd prvih restorana otvorenih u Beton Hali, i nudi interesantan miks domaće i orijentalne kuhinje, kao što su gruzijska i indijska pre svega, što zaista predstavlja vrhunski gastronomski užitak. Lavash se takođe izdvaja zbog jedinstvenog izbora muzike, potpuno drugačijeg vajba od većine restorana.

Enterijer ovog restorana je takođe neobičan, budući da predstavlja jedinstven spoj toplog doma, retro osvetljenja i moderne bilioteke toplih boja i interesantnog dizajna. U ovom restoranu ćete takođe naići na ogroman izbor vina iz celog sveta, zbog čega se posebno preporučuje ljubiteljima ovog pića.

Ambar

Restoran Ambar je poseban po tome što zapravo predstavlja lanac restorana, od kojih s eprvi otvorio baš u Beogradu, a potom su usledila otvaranja po svetu, a među tim restoranima ubedljivo je najčuveniji Ambar u Vašingtonu. Poznat je i priznat pre svega po tome što ističe kuhinju Balkana koju su usvršavali godinama.

Ovaj restoran iako predstavlja deo internacionalnog lanca na luksuznim lokacijama, ima iznenađujuće pristupačne i prihvatljive cene, što obično nije slučaj. Pored bogate balkanske kuhinje, Ambar se ističe i po neverovatnoj ponudi tradicionlanih pića, a naročito rakije, koja ipak predstavlja nezaobilzan srpski brend.

Nadamo se da smo uspeli da vam približimo najbolje restorane i njihovu ponudu u ovom elitnom delu zabave i hedonizma u Beogradu, i da ćete se prvom prilkom uputiti tamo na partiju uživanja!

Autor: Milica Dabović | Objavljeno: 03.05.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.