Najčudnije atrakcije u Evropi koje niste videli – prvi deo

Atrakcija kao reč sama po sebi govori o tome da je u pitanju nešto primamljivo, interesantno i verovatno neuobičajeno. Ipak, neke atrakcije su standardne i mogu ih posedovati mnoge turističke destinacije, dok postoje i one neuobičajene, čudne turističke atrakcije. Nekima su ove atrakcije zanimljive, nekima prosto čudne ali je svakako zanimljivo pročitati koju o njima. Ovo su prvi deo liste o tome koje najčudnije atrakcije u Evropi možete posetiti ako pođete u obilazak evropskih destinacija.

Tropsko ostrvo u srcu Nemačke

Ukoliko se odlučite ikada za obilazak Berlina, pri čemu imate dan viška koji biste voleli da posvetite nešto drugačijoj avanturi, a pritom volite kupanje i plaže, nemojte da vas iznenadi potpuno neočekivana opcija za izlet. Posetite tropska ostrva u zatvorenom, koja se nalaze u srcu Nemačke na oko 60 kilometara udaljenosti od Berlina, a koja stvaraju utisak dalekih egzotičnih destinacija. Dobro došli u Tropski svet.

Iako postoje brojna jezera na kojima se možete osvežiti u Nemačkoj, ova atrakcija koju krase palme i druge biljke, pesak, bazeni, ležaljke i kafići zaista odaju utisak neke tropske plaže koja je doduše smeštena u ogromni avionski hangar veličine 10ak fudbalskih terena. Koliko je ova atrakcija postala popularna govori i to da je nedavno kompleks proširen akva parkom, toboganima i spoljnim bazenima. Interesantno zar ne?

Zatvor Inverari u Škotskoj – ovako je izgledao život u zatvoru 19. veka

Da li biste voleli da vidite kako je izgledao život u zatvoru s početka 19. veka? Inverarij zatvor u Škotskoj ne samo da nudi pogled na to kako je zatvor izgledao, već možete osetiti i kako je izgledao život u samom zatvoru. Možete odabrati opciju da provedete određeno vreme u zatvorskoj ćeliji, pa čak i da „simulirate“ kako je izgledao proces kažnjavanja zatvorenika kroz različite metode mučenja. Naravno, ovaj put je sve kobajagi, niko Vas neće zaista povrediti, ne brinite.

„Falulološki“ muzej – Rejkjavik (Island)

Mislimo da nema potrebe mnogo govoriti o tome šta sadrži postavka u Falulološkog muzeja tj. šta se u Muzeju falusa može zateći. Prvo pitanje koje mnogi pitaju jeste zbog čega ovakav muzej postoji. Ipak, vlasnici kažu da je njihova zbirka od preko 200 vrsta različitih životinjskih falusa kao i mnogo više različitih skulptura ili objekata ovog oblika, prava nauka za sebe koja seže daleko kroz istoriju. Mi ćemo im verovati na reč. Možda bi titula najčudnije atrakcije u Evropi trebalo da ode baš ovom muzeju?

Bajkoviti Halštat u Austriji ima crkvu sa 600 ljudskih lobanja

Iako poznat kao grad iz bajke, austrijski gradić Halštat, koji je okružen visokim planinama sa jedne i jezerom sa druge strane, ima i svoju čudnu stranu. Prelepa i poznata crkva koja dominira pogledom na grad Halštat krije čudnu i pomalo morbidnu sobu. Crkva u Halštatu poseduju sobu sa preko 600 lobanja sa ukrasnim cvetovima oslikanim na njima. One su danas postale popularna atrakcija, a lobanje potiču iz vremena kada je ovom malom gradu u Austriji ponestalo rešenja za groblje. Ovo definitivno svrstava Halštat u najčudnije atrakcije Evrope ali i šire u svetu. Ipak, nije ni naša Ćele kula za zanemarivanje.

Ovo bi prvi deo liste „najčudnije atrakcije u Evropi“ koje svakodnevno poseti veliki broj turista stvarajući potpuno nova i čudna iskustva.

Uskoro sledi nastavak…

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.