Najluksuzniji zatvor koji se vraća svojoj nameni – hotelijerstvu

Luksuzni Ric Karlton hotel, u glavnom gradu Saudijske Arabije, Er Rijadu, ponovo je promenio, bolje rečeno vratio se svojoj osnovnoj nameni, posle kratke epizode u zatvorskoj službi. Pogledajte zanimljivu priču u vezi ove neobčne transformacije i zašto se ona desila uopšte.

Zatvor koji je bio hotel

Kako je došlo do promene namene

Sve je to urađeno na osnovu dekreta koji je doneo kralj Salman, a u delo sproveo njegov vispreni i ambiciozni sin Mohamed Bin Salman početkom novembra prošle godine.

Nekadašnji raskošni hotel, pretvoren je u zatvor u kome bi visoki zvaničnici zemlje, ukupno 30-ak njih, među kojima su vodeći ljudi u zemlji, ali i na desetine pričeva su služili svoje pritvoreničke dane. A svi oni su bili optuženi za korupciju i podrivanje sistema.

Odluka preko noći, ali i iseljenje gostiju

Interesantno je to da kada je doneta ova ekspresna odluka, bila skoro ponoć i goste koji su se u tom trenutku nalazili u hotelu zatekla je neočekivana i neprijatna direktiva – da sa svim stvarima se u najkraćem roku pojave u lobiju hotela i da nakon toga isti napuste.

Među gostima su bili mnogi svetski poznati biznismeni, konsultati multinacionalnih firmi, ali i mnogi drugi koji su u tom trenutku spavali ili večerali. Svi oni su autobusima prevezani do drugih hotela u saudijskoj prestonici.

U vrlo kratkom periodu, luksuzni hotel je bio pretvoren u najluksuzniji zatvor na svetu.

Možete da pogledate koliko još neobičnih hotela u svetu postoji i kakve neobičnosti oni kriju u sebi.

Čime raspolaže hotel

Ovaj hotel inače ima blizu 500 soba i apartmana na raspolaganju, ali i ogromnu i lepo uređenju baštu površine preko 20ha, svoja vrata će ponovo otvoriti već 14. februara, na Dan zaljubljenih.

Ako imate želju da posetite ovo neobično mesto i uživate u čarima saudijske raskoši, imajte na umu da najjeftinija soba sa noćenjem košta čak 650 dolara.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 14.03.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.