Najneobičniji hoteli na svetu

Oni predstavljaju nesvakidašnju inovaciju u hotelijerstvu. Ne postoji precizan način da se objasni pojam neobičnih hotela osim da su to objekti, koji se po arhitekturi i uređenju razlikuju od klasičnih hotela. Šta to hotele čini neobičnim? To može biti arhitektonski izgled objekta, uređenje soba, način pružanja usluga u hotelu, samo okruženje i sl. U svetu postoje najneobičniji hoteli, koji su smešteni u pećini, penzionisanom avionu, na drvetu, ispod mora i dr. Vrlo je verovatno da ih nećete naći u ponudi turističkih agencija, ali surfovanjem na Internetu možete pronaći veliki broj ovakvih hotela. Pogledajte koji su najneobičniji hoteli na svetu!

Silken Puerto America, Španija

 

Ovaj hotel još nazivaju i Madridski šarenko. Razlog je taj da ovaj hotel ima 12 spratova, koji su ofarbani različitim bojama. Šarena zgrada je nastala pod idejom da sloboda postane istina. Dizajniralo ga je čak 19 arhitekata. Svaki sprat je priča za sebe u pogledu uređenja. Zbog šarenila boja, deca ga često nazivaju i sladoled. Na sajtu Booking možete pronaći i cene smeštaja u ovom hotelu, koji za dovekrevetnu sobu iznosi oko 70 evra.

Ariau Amazon Towers,  Brazil

 

Ovaj nesvakidašnji hotel zarobljen u prirodi, nalazi se na reci Amazon, 35 milja severozapadno od mesta Manaus u Brazilu. Neobičnim ga čine tornjevi, kojih ukupno ima 7 i sobe, koje se nalaze na krošnjama drveća u džungli. Resort poseduje i predsedničke apartmane, kućice na drveću, ali i kuću Tarzana koja se nalazi na vrhu mangrovog drveta na visini od 22 m, što je čini najvišom kućom u čitavoj dolini Amazona. Ovaj resort gostima nudi osnovne paket aranžmane sa uslugama na bazi 1, 2 ili 3 noćenja. Turistima se nude plovidbe rekom, upoznavanje sa plemenskim ritualima, plivanje sa delfinima i preživljavanje u džungli kao jedinstveno iskustvo u prirodi. Pun pansion u ovom resortu košta oko 422 evra. Ako Vas zanima kako izgleda život u Brazilu, pročitajte blog o Rio de Žaneiru.

V8 Hotel, Nemačka

Dečački snovi oblikovani u hotel ili hotel u kome možete spavati na ležaju koji je ugrađen u automobile. Može se reći da svaki gost u ovom hotelu doživi noćnu vožnju u svom omiljenom automobilu. Ljubiteljima automobila je na raspolaganju kapacitet od 34 sobe, u kojima mogu spavati u mercedesu, mini morisu ili nekom drugom automobilu po njihovom izboru. Sobe su dizajnirane i opremljene savremeno, a neke od njih podsećaju na automehaničarske radionice. Najskuplja soba je ona u kojoj, možete spavati u mercedesu i za nju je potrebno izdvojiti oko 650 evra za noć.

Sala Silvergruva, Švedska

Možemo ga zvati i hotel pod zemljom. Njegova specifičnost je u tome da se sastoji od samo jednog apartmana, koji se nalazi 155 metara pod zemljom. Ako se pitate čemu služi, odgovor je da je namenjen parovima za venčanja i provođenje prve bračne noći. U njemu se mogu smestiti dve osobe. Za cenu od oko 515 evra dobijate organizovanu turu do apartmana, korpu osveženja, doručak i noćenje.

La Balade Des Gnomes, Belgija

Ako posetite La Balade Des Gnomes, možete prenoćiti u Trojanskom konju ili čak u krevetu sa morskom sirenom. Odmaralište ima veoma neobične sobe – od svemirskog broda do trolove jazbine. Vlasnik Dominik Noel bio je inspirisan raznim krajevima sveta kada je stvarao ovaj jedinstveni kompleks. Noćenje se naplaćuje između 60 i 150 evra.

Hotel avion Kosta Verde, Kostarika

U jednom od najlepših parkova Pacifika Emanuel Antonio, nalazi se resort Kosta Verde, u kome je avion Boing 727 pretvoren u hotel sa dve sobe. Smešten je na litici iznad plaže od belog peska, gostima pruža boravak u sobama, koje se prirodnim putem rashlađuju. Ostrvo naseljavaju Squirrel majmuni, kojih ima više od ljudi. Ovaj resort nudi gostima mogućnost organizacije venčanja, uživanje u prirodi, surfovanje, sportsko pecanje, jahanje, vožnju kanuom i kajakom, obilazak nacionalnog parka Emanuel Antonio i dr. Boravak u jednom apartmanu za 4 osobe košta od 135 do 202 evra u zavisnosti od sezone.

Hotel pod morem, Švedska

Kada vidite ovaj hotel, mislićete da je to najobičnija ribarska kućica. Ustvari to je samo ulaz u hotel, koji vodi do soba koje se nalaze pod vodom. Ako se opredelite za ovaj hotel, boravićete u objektu, koje predstavlja projekat umetnika Mikala Genberga. Ovaj objekat pluta na površini jezera Malaran. U ovom hotelu, imate osećaj da se nalazite u akvarijumu, u kome ste zapravo vi atrakcija za ribe koje plivaju. Ovo iskustvo košta 120 evra za jednu noć.

Hotel od leda, Švedska

Ledeni hotel predstavlja atrakciju za sve one, koji mogu da podnesu boravak na niskim temperaturama. Kapacitet ovog hotela je oko 80 soba, koje su napravljene od snega i leda, što znači da se u njima može boraviti samo tokom zimskog perioda. Prvi put je izgrađen davne 1989. godine. Za njegovu izgradnju je potrebno 30.000 tona snega i 10.000 tona leda. Temperatura u hotelu iznosi -5 °C, što je teško izdržljivo za čoveka. Gosti mogu koristiti usluge Icebara. Noćenje u ovom hotelu košta od 300 do 900 dolara za noć.

Can Sleep, Danska

Ovaj hotel je posvećen svim ljubiteljima piva i omogućava im da spavaju u konzervi piva. Mogu se iznajmiti za 145 dolara za jednu noć. Svake godine se u Danskoj organizuje muzički festival  Skanderborg Music Festival. Tokom tog festivala, gosti iznajmljuju konzerve, u kojima mogu spavati dve osobe.

Hotel pećina , Turska

Jedan od neobičnih hotela, koji je namenjen provođenju romantičnih trenutaka u dvoje je hotel Yunak Elveri u Kapadokiji.  Nekada se u stenama nalazio manastir.  Danas je ovo jedan luksuzan hotel, koji se sastoji od  30 soba koje su raspoređene u 6 kućica iz 5. i 6. veka. Uklesan u kamen, predstavlja nesvakidašnji atrakciju, koja je smeštena u sredinu, koju karakteriše bogata kultura i tradicija.

Svaki hotel je neobičan na svoj način. Svaki od njih predstavlja mali delić mašte čoveka, koji ga je osmislio i želeo da ljudima pruži mogućnost da dožive nešto novo i autentično. Ma koliko bili neobični, ovi hoteli nisu namenjeni širokoj masi, već samo onima koji su u potrazi za uzbuđenjem, istraživanjem okruženja i stalnom potrebom za upoznavanjem nepoznatog. Činjenica da su turisti danas istančani u svom turističkom ukusu,  poteže sa sobom jedno veliko pitanje, a to je da li i koliko je još moguće inovirati hotelske objekte u budućnosti da bi oni privukli turiste? Odgovor je vrlo jednostavan: dok postoji mašta, postojaće i neobični hoteli.

Autor: Milena Podovac | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.