Noćni život u Beogradu – kafane i noćni klubovi

Beograd sve češće zovu i „grad greha”, ili u cenzurisanoj varijanti – grad najboljeg noćnog života na Balkanu! Noćni život Beograda je jedna od stvari koje su ga proslavile, pa pročitajte u nastavku koji su to kafane i klubovi zbog kojih se o provodu u Srbiji priča svugde po svetu.

Magazin Lonely Planet postavio je našu prestonicu na prvo mesto na listi gradova sa najboljim noćnim provodom, i to sa opravdanim razlogom.

U daljem tekstu navodimo koji to najbolji klubovi Beograd oplemenjuju i čine ga zanimljivim za lokalce, ali i brojne goste naše prestonice!

Krigle hladnog piva

Tilt – pravo mesto za okupljanje iskusnih urbanih klabera

Ljubitelji dobrog elektronskog zvuka, najkvalitetnije mainstream i opšteprihvatljive underground muzike – klub Tilt je prava stvar za vas.

Uživanje do zore u muzici koju volite omogućiće vam poznati brojni domaći, ali i svetski DJ-evi. Vrhunskom provodu doprinele su i arhitekte koje su osmislile enterijer koji je izuzetno savremen i originalan. Mnogi kažu da su najbolje žurke upravo u klubu Tilt, i da svaki izlazak ovde predstavlja posbno iskustvo jer se uvek možete nadati nečem novom i neobičnom.

Mr Stefan Braun – jedini klub na 9. spratu u Beogradu

Čim izađete iz lifta (da, u klub se ulazi iz lifta) osetićete fenomenalnu energiju koja vlada klubom Stefan Braun zahvaljujući njegovom osoblju i brojnim dobro raspoloženim posetiocima.

Kada se pitate kuda večeras izaći, Stefan Braun je definitivno jedan od najboljih klubova u Beogradu za koje se možete odlučiti. Već 10 godina ovaj klub zadržava isti specifičan duh i pažljivo odabranu muzičku koncepciju, a glavno mesto dešavanja jeste šank na sredini kluba.

Kul barmeni dovode atmosferu u klubu do tačke ključanja svojom maštom i umećem pravljenja (ali i ispijanja) koktela.

Dj nastup u Beogradu

Tarapana – mesto koje je nedostajalo Beogradu

Tarapana je sinonim za pravi kafanski provod u Beogradu i nalazi se u samom srcu Beograda. Ovaj lokal predstavlja miks kafane i kluba i važi za jedan od najlepših u prestonici.

Iako skoro renovirana, pored modernog ambijenta, Tarapana je uspela da sačuva svoj nadaleko poznati kafanski duh. Kada izađete u ovaj klub-kafanu možete očekivati samo najbolje i vrhunski provod je zagarantovan svaki put.

Kada je samo jednom posetite, biće vam jasno zašto se svi vraćaju u Tarapanu, a posebno će biti popularan kafana Tarapana doček Nove godine!

Limun žut – kafana sa dušom

Ova kafana se nalazi u širem centru Beograda i cele nedelje vam je na raspolaganju za najbolji kafanski provod.

Čitav eksterijer i enterijer su u etno duhu što doprinosi prijatnoj i toploj atmosferu. Kako bi se dobio odličan položaj svakog stola, cela kafana je koncipirana tako da gde god vi sedeli (čitaj – nema šanse da sedite celo veče jer je muzika takva da će vas podići na noge) – uvek ste u centru dešavanja.

Takođe, u ovoj kafani je doček nove godine jedan od onih koje ne želite da propustite jer je ovde u pitanju prava domaćinska atmosfera.

Cinema – provod koji ćete dugo pamtiti

Klub Cinema je već dugo jedan od najpoznatijih i najpopularnijih noćnih klubova u Beogradu.

Njegovoj popularnosti svakako doprinosi činjenica da se nalazi u strogom centru grada, ali i mnogobrojna gostovanja najvećih zvezda.

Proteklih godina u ovom klubu nastupali su brojni poznati muzičari sa prostora ex-Jugoslavije poput Severine, Miligrama, Nine Badrić, Vlade Georgijeva, grupe Kerber i Nevernih beba.

Ovaj klub u Beogradu okuplja one koji cene kvalitetnu muziku i koji znaju šta znači dobar provod. Baš zbog toga noćni život u Beogradu ne bi bio potpun bez kluba Cinema.

Plastic – vrh atmosfera tokom cele nedelje

Klub Plastic predstavlja jedno od omiljenih mesta ljubitelja urbane scene u Beogradu i već godinama je mesto gde dolaze ljudi željni dobre atmosfere.

Česta gostovanja domaćih i svetskih DJ-eva začinjavaju repertoar ovog kluba, što definitivno daje posebnu notu noćnom životu onih koji ga posete.

Gosti najčešće ne žele da odu ni posle zvaničnog ‘fajronta’ pa se žurke neretko produže i traju i posle svitanja.

Provod u Beogradu

Muzička ponuda i enterijer menjali su se u skladu sa preferencijama gostiju uz konstantno poboljšanje kvaliteta ozvučenja i svetlosnih efekata.

Klub Plastic za Novu godinu može predstavljati sjajan izbor i za najluđu noć u godini, jer je verovatno jedino mesto gde će Nova godina 2018 proći sa pravom elektronskom muzikom.

Gradska kafana – oaza dobrog provoda

Iako radi relativno kratko, Gradska kafana rezervacije su konstantne, jer je brzo uspela da osvoji srca Beograđana.

Enterijerom podseća na stare kafane u Beogradu, ali ne dajte da vas to zavara – ovo je prava moderna kafana sa klupskom atmosferom. Ova kafana je jedna od najpopularnijih jer je pravo boemsko mesto veselog duha i zaista jedinstvenog ambijenta.

Cene su prilagođene svačijem džepu, i ono što je sigurno jeste da ćete baš ovde pasti u najiskreniji sevdah.

Kafana Ona moja – omiljeno mesto savremenih boema

Noćni život Beograda dobio je novu dimenziju kada je ova kafana zvanično otvorena jer njom vlada neverovatno raspoloženje i uvek niske cene, zbog čega je jako brzo postala najtraženija kafana u Beogradu.

Muzički repertoar je ovde izuzetno interesantan, jer iako orijentisan ka popu i folku, može se promeniti u zavisnosti od raspoloženja gostiju.

Kaže se: „Ako je pravilno upotrebljena, kafana je najlepše mesto na svetu„,  a ova kafana u Beogradu upravo to i želi da bude – najlepše mesto na svetu.

Koji biste vi klub ili kafanu izabrali za vaš sledeći izlazak? A ako ste raspoloženi da zbog dobrog provoda putujete, pročitajte i koje su to najbolje party destincije gde žurke traju 24h dnevno.

Autor: Maja Milićević | Objavljeno: 12.06.2018. | Modifikovano: 19.03.2019.