Norveški tinejdžeri kreću longboard-om na put kroz Evropu

Nije prvi put da se mladi avanturisti odlučuju za neobična putovanja i poduhvate koji podrazumevaju upotrebu različitih vozila za putovanje. Obično avanturisti odlaze na put biciklom ili vole određene pešačke rute, ali ovog puta je u pitanju longbord (longboard) tj. jedna od verzija skejtborda. Četiri tinejdžera su pošla na put kroz Evropu na longboard-ovima. Evo o čemu se radi.

Mladi entuzijasti iz Norveške su odlučili da malo promene tradicionalan porodični odmor na letovanju, za avanturistički put kroz više evropskih država, ne baš kao britanac koji je za 24h prošao kroz čak 12 zmalja, ali ipak interesantan put kroz 5 država u Evropi. Na ovom poduhvatu oni će za transport koristiti isključivo longboard. Longboard je jedna od verzija skejtborda koja zapravo predstavlja dugački skejtbord nešto izduženijeg oblika i većih točkića. Zbog toga ova verzija skejta i jeste pogodnija za prelazak dužih distanci i bržeg kretanja u odnosu na tradicionalni skejtbord.

Na ovaj interesantan put će krenuti sa ulica Amsterdama u Holandiji, nakon kojih će put nastaviti ka Belgiji, potom Luksemburgu, da bi nakon toga otputovali do severozapadne Nemačke i gradića Leuk, pa sve do Meca u Francuskoj.

Tokom ovog puta, tinejdžeri iz Norveške će kampovati usput pa je bitna i oprema za kampovanje, umesto što su odabrali bukiranje hotela, a predviđaju da će celokupan put trajati 17 dana. Biće ključno da poštuju raspored svog putovanja jer su avionsku kartu iz Pariza kupili unapred, jer im je budžet veoma važan, pa će u tom duhu možda najveći problem biti kvalitetna i nutritivna ishrana za što manje novca.

Ne preostaje ništa drugo do da im poželimo srećan put, a sigurno ćemo Vas izvestiti i o rezultatu njihovog puta.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.