Novo plutajuće šetalište na reci Hongshui u Kini će vas oduševiti

Šta kažete na mogućnost da šetate po reci? Da, već smo jednom pričali o pontonskim mostićima i platformama u Italiji, koje pružaju utisak da šetate po vodi. E pa najnovija atrakcija u Kini, prikazuje plutajuće šetalište za koje je potrebno 10 sati kako biste ga prešli celog! Da, ovo plutajuće šetalište na vodi je veličine kao dva Menhetna!

Kina uvek oduševljava svojim nesvakidašnjim atrakcijama. Nekada su to zastrašujuće visoki mostovi i providne platforme na planinama i neverovatnim visinama, a nekada su to prelepe skulpture od snega i leda.

Ovog puta su napravili veoma interesantno šetalište, koje pluta na reci Hongshui u u jugozapadnoj Kini. Šetalište je dugačko čak 50 km! To otprilike znači da ako poželite da prošetate celim šetalištem, treba da pređete put kao od centra Beograda do Inđije. Fascinantno zar ne?

Najnovija atrakcija u Kini je otvorena 31. decembra, te je propraćena prelepim vatrometom, kako to samo Kinezi umeju da prirede kada je pirotehnika u pitanju. Za samo nedelju dana je ovo plutajuće šetalište posetilo više od 60.000 ljudi. Ovo i ne čudi, ako se zna da se na šetalištu ili možda bolje rečeno u jednom velikom zabavnom parku, nalazi veliki broj predmeta, figura, skulptura i drugih zanimacija koje zabavljaju ljude koji su pošli u šetnju.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.