Od juna u Grčku na letovanje bez korona testa

Pripreme za dugo očekivano letovanje mogu da počnu! Zatišje pandemije koronavirusa omogućilo je povratak turizma i put građanima Srbije do njihovih omiljenih grčkih letovališta

Grčka bez korona testa - Letovanje u Grčkoj - Grčka 2020 bez korona testa

Uz poštovanje mera opreza, Grčka će 15. juna otvoriti vrata za samo 20 zemalja, među kojima se našla i Srbija. Našim građanima neće biti potreban ni korona test za ulazak u Grčku, a određene mere su preduzete i kako bi mogli potpuno bezbrižno da se zapute na odmor. 

Kako prenosi portal b92.net, neophodno je da svaki osiguranik Republike Srbije prilikom napuštanja granica sa sobom ima dvojezičnu potvrdu nadležne filijale RFZO za putovanje u inostranstvo. Ova potvrda, prema prvim pisanjima Blic portala, treba da sadrži potvrde:

  • da nemate simptome koronavirusa
  • da niste bili u karantinu u svojoj zemlji, kao i da 
  • se slažete sa time da putujete na sopstvenu odgovornost.

Saznajte kako će ovog leta funkcionisati turizam u Grčkoj, kao i koje destinacije su NAJPOVOLJNIJI IZBOR za opuštanje nakon izolacije.

NAJPOVOLJNIJE PONUDE: U ova grčka letovališta najjeftinije do sad

Ovo leto je prava prilika da obiđete najatraktivnije destinacije Grčke, po najpovoljnijim cenama! Izdvojili smo najbolje ponude turističke agencije Balkan Fun, uz koje ćete zaboraviti na izolaciju i prepustiti se čarima leta.

#1 Krf (Kavos) autobusom – od 120 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Zasluženo bekstvo nakon izolacije možete proslaviti na čuvenom Kavosu! Aranžmane koji obuhvataju prevoz i smeštaj na jednom od najatraktivnijih letovališta Krfa možete naći već po ceni od 120 evra. 

Provedite leto uz odabranu ekipu, najbolje žurke na plaži i proverenu destinaciju!

jahta na krfu

#2 Zakintos autobusom – od 150 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Vreli dani i noći na najpoznatijem grčkom letovalištu za mlade su najbolji izbor za dugo očekivano leto! Ugrabite najpovoljnije aranžmane za letovanje na Zakintosu i istražite najlepše plaže i najluđe klubove ovog grčkog ostrva.

plaža na zakintosu

#3 Kefalonija autobusom – od 160 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Istražite atraktivnu Kefaloniju po neverovatnim cenama aranžmana! Već po neverovatnoj ceni od 160 evra možete rezervisati prevoz i smeštaj na Kefaloniji i leto provesti u zanimljvim obilascima i izležavanju na najlepšim plažama Grčke.

kefalonija letovalište

#4 Lefkada autobusom – već od 165 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Neke od najlepših svetskih plaža kriju se na Lefkadi, do koje možete stići uz najpovoljnije aranžmane. Ove godine ponude za Lefkadu, koje obuhvataju prevoz i smeštaj na destinaciji, se mogu naći i po ceni od 165 evra.

Iskoristite ovo leto da upoznate sve čari ovog magičnog ostrva i napunite baterije!

plaža na lefkadi

#5 Evija autobusom – već od 150 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Priuštite sebi potpuni odmor i relaksaciju na čuvenoj Eviji, i to po neverovatnim cenama aranžmana. Ovog leta smeštaj i prevoz možete rezervisati već po ceni od 150 evra, i provesti letovanje uz prirodne lepote Grčke, ali i provod do jutra. 

plaža na eviji

#6 Lutraki na Peloponezu autobusom – već od 195 evra (POGLEDAJ PONUDU)

Povoljna ponuda za leto na Peloponezu se ne propušta! Iskoristite priliku i rezervište aranžman za letovanje na Lutrakiju, već po ceni od 195 evra. Upoznajte najzanimljivije delove Grčke i odmorite se nakon stresnog perioda na najlepšim plažama.

letovalište lutraki

Evo šta je potrebno za bezbrižno letovanje u Grčkoj

Planiranje letovanja može da počne već sada! Oni koji preferiraju odmor u junu ni ove godine neće biti uskraćeni za to zadovoljstvo. Kako je najavljeno, od 25. maja u Grčkoj se otvara domaći, pomorski turizam, dok će posetioci iz inostranstva putovati u Grčku u 2 faze.

Prva faza počinje 15. juna, kada će Grčka svoja vrata otvoriti zemljama koje su pokazale pozitivne epidemiološke podatke. Građani Srbije će među prvima posetiti Grčku, zajedno sa još 19 zemalja.

Druga faza, koja počinje 1. jula značiće dozvolu za posetu turistima iz svih zemalja sa zadovoljavajućom epidemiološkom situacijom. 

Prema informacijama portala b92.net dobijenih od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), neophodno je da svaki osiguranik Republike Srbije prilikom napuštanja granica sa sobom ima dvojezičnu potvrdu nadležne filijale RFZO za putovanje u inostranstvo.

Ova potvrda će omogućiti svakom putniku da se, u slučaju povreda ili narušavanja zdravlja, obrati zdravstvenim ustanovama u zemlji boravka radi pružanja medicinske pomoći. To znači da će, ukoliko dođe do infekcije korona virusom, svaki državljanin naše zemlje moći da se leči o trošku države u kojoj boravi.

Ova mera omogućiće našim građanima da se bezbrižno zapute na dugo očekivani i itekako zasluženi odmor. Ovaj dokument pružiće vam dozu spokoja, ali svakako preporučujemo da i tokom letovanja vodite računa o svome zdravlju i preporučenim merama.

Neka vaš odmor nakon izolacije budu najlepše destinacije Grčke, izaberite onu po svojoj meri, okupite najdraže saputnike i putujte sigurno!

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 22.05.2020. | Modifikovano: 22.05.2020.