Ovaj Instagram par putuje i pravi iste slike poznatih blogera

Ok, pošli ste na putovanje sa voljenom osobom, provodite se sjajno, fotkate se i delite svoja uzbudljiva iskustva sa prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama, a onda primetite da vas par pratilaca na Instagramu prati na svakom vašem proputovanju i pravi iste fotografije kao vi. Iste poze, ista scenografija, isti opisi slika. Kako biste reagovali? Upravo to se dogodilo poznatom instagramskom paru Džeku Morisu i Loren Bjulen koje je par drugih Instagramera pratio svugde po svetu! Evo kako je to izgledalo.

Očekivali biste da vas neko prati na Instagramu, tome je i namenjen, zar ne? Ipak, nije li previše rekreiranje svega što uradi popularni blogerski par – Džek i Loren, koje prati preko 2 miliona korisnika na Instagramu. Ovo je njihova priča, i priča njihovih doslovnih „pratilaca“, Dijane i Alekse.

#1 Prva stanica – Santorini

Iako smo mi rado pisali o Santoriniju, i želimo da ga poseti što više naših putnika, jer svojim karakterističnim plavo belim kućicama u brdu zaista nudi potpuno drugačiji užitak Grčke od onoga na šta ste navikli, ipak ne želimo da vas neko prati na ovakav način. Iako smešno, priča jeste pomalo čudna, zar ne? Pa tu je čak i ista marama oko glave, potez rukom i trešnjica.

#2 Druga stanica – Koloseum u Rimu

Vikend u Rimu je putovanje tokom kog obilazak Koloseuma ne može proći. Isto tako misli i par Diana i Aleksa, koji je ponovo odlučio da napravi potpuno istu fotografiju kao što je to učinio popularni par Džek i Loren. Ipak, reklo bi se da je ovog puta manjkalo prolaznika koji bi ih fotografisali na ovaj način, pa je par plagijatora pomalo improvizovao. „Pica je ukusna i kad se jede sama„, kako govori stara kineska poslovica.

#3 Treća stanica – Montserat planina (španske stepenice – blokovi)

Mntserat planina, iako nije visoka poput nekih drugih popularnih evropskih planina, definitivno jeste atraktivna turistička destinacija koja se nalazi nadomak Barselone. Posebno su popularne stepenice (blokovi kamenja) na samom vrhu planine, na koje turisti vole da se popnu, a očigledno to isto vole i Instagram plagijatori, Alexa i Dijana, baš kao i njihovi uzori.

#4 Četvrta stanica – odmor u Sahari

Iako mnogima Sahara nije prva na pameti kada se kaže „odmor“, upravo su ove neobične destinacije ono što Instagram blogeri vole da istraže. To je bio slučaj i sa popularnim instagramskim parom, baš kao i njihovim „vernim pratiocioma“ koji su na ovoj fotografiji možda i nadmađili sebe. Čak su i jastuci isto raspoređeni kao što je to slučaj na originalnoj fotografiji.

#5 Peta stanica – a zatim i Maroko

Najpre istraživanje boja Maroka, inspiratinvnih fasada Marakeša i marokanskih hramova, a potom i potpuno isti raspored stvari na fotografiji dok se par odmara u luksuznom bazenčiću. Zašto da ne? Ono što je sigurno, jeste da im oboma i mi zavidimo, jer je uživanje ovde zagarantovano.

Mnogi kažu da ovi Instagrameri samo žele da privuku pažnju, a da nikakvi drugi motivi ne postoje. Ako je to bio plan od starta, moramo priznati, polazi im za rukom.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.