Ovo je baka Lena iz Sibira koja sa 89 godina obilazi ceo svet

Vrlo često tokom svojih najboljih godina, u punoj snazi, ne stižemo i ne uspevamo da priuštimo sebi određena zadovoljstva i želje. Neki uspevaju sve to da balansiraju dok drugima to polazi malo teže za rukom. Ipak, nikad nije kasno da se krene sa putovanjima! Zato pogledajte inspirativnu priču o tome kako je jedna baka iz Rusije, babuška Lena, rešila da ostvari svoje snove. Baka Lena već 6 godina polako obilazi svetske destinacije koje je oduvek želela da vidi i pritom postaje prava Instagram i Facebook senzacija. Ko bi rekao?

Baka Lena iz Sibira i njena putovanja sa 89. godina

Da, babuška Lena, danas još uvek vitalna gospođa sa 89 godina živi svoj san. Ona je pre 6 godina počela da obilazi evropske i svetske destinacije koje je od uvek želela da vidi. Baš nedavno je posetila popularni Vijetnam, ali i religijsku prestonicu IzraelZahvaljujući teško stečenoj penziji, ona skromnim životom uspeva mesečno da izdvoji oko 150$ za svoja putovnja. Detaljno planira i bira destinacije uz pomoć svojih sinova i unuka, koji vode njen Instagram i Facebook profil.

Sa putovanjima je počela tek sa 83. godine kako bi nadomestila nemogućnost tokom svojih mlađih dana. Posao, Drugi svetski rat, glad, nemaština,  porodica, hladni rat i činjenica da živi u Sibiru su bili samo neki od razloga zašto ranije nije putovala.

 

 

Evo gde je babuška Lena putovala do sada

Iako je Lena gospođa u godinama, ona uživa u aktivnom odmoru. Na primer, u krcatom Vijetnamu je baka Lena probala vožnju mopeda, isprobavala je koktele i lokalne specijalitete. Naravno, nije raspoložena samo za motorizovana vozila, pa je u Izraelu jahala kamile. Kada je stigne umor, baka Lena voli da poseti Karlove Vari i Češku u kojima se potpuno odmori. Na svojoj listi ima i Nemačku kao i druge evropske destinacije.

Njena velika želja je da za 90. rođendan poseti Italiju ili Dominikansku Republiku. Naravno, putovanja zavise od mnogo faktora, ali ona se oseća dobro te jedina prepreka može biti novac. Ipak, i to postaje sve manji problem jer njena putovanja privlače pažnju javnosti pa se mnogi javljaju sa željom da doniraju za njena putovanja. Od turističkih agencija pa sve do entuzijasta koji bi voleli da budu vitalni i raspoloženi baš kao i baka Lena.

Ako i vi znate za neku inspirativnu priču, slobodno nam pišite i rado ćemo je objaviti. Srećan put!

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 22.11.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.