Pogledajte hotel u Švajcarskoj sa nula zvezdica, bez krova i zidova

Pogledajte kako izgleda hotel sa nula zvezdica, bez krova i zidova koji je postao potpuni hit u Švajcarskoj. Ovaj konceptualni umetnički projekat omogućava svojim gostima da spavaju na otvorenom i da u prirodnom okruženju uživaju u veličanstvenim švajcarskim predelima.

Ovaj minimalistički projekat smešten je u Apencel regiji blizu Sent Galena. Evidentno je ovakav smeštaj naročito zanimljiv ljubiteljima umetnosti, a o njegovoj popularnosti govori to da je skoro rasprodat za ovu godinu, a zainteresovani turisti dolaze iz čitavog sveta od SAD i Australije, do Iraka i afričkih zemalja kako bi noć proveli upravo u hotelu sa nula zvezdica.

Noćenje u „sobi“ sa duplim krevetom bez krova i zidova sa doručkom, uz gratis piće dobrodošlice košta 270 evra. U cenu su uključene i usluge batlera, odnosno lokalnog farmera u gumenim čizmama koji goste odvodi do „sobe“, obaveštava ih o vremenskim prilikama i priča lokalne viceve kroz stari TV set.

Kupatilo je poljsko i nalazi se na tri minuta hoda od kreveta, a klasična alpska kućica u kojoj se kupatilo nalazi služi i kao rezervna opcija u slučaju lošeg vremena.

Projekat su pokrenuli blizanci Frenk i Patrik Riklin sa partnerom Danijelom Šarbonijeom, sa ciljem da promene tradicionalne koncepte gostoprimstva u zemlji punoj luksuznih planinskih hotela i jezerskih rizorta.

I ranije su postojali projekti ovog tipa gde su instalacije imale krevete u nuklearnim bunkerima, kao i na visini od 1.600 metara u Grizon regiji.

Autor: Milena Mišković | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.