Pogodnosti koje Porto Montenegro stavlja na mapu luksuza Evrope

Porto Montenegro već godinama unazad suvereno drži poziciju najluksuznije marine na Jadranu, što ne čudi s obzirom na kapital i pažnju uloženu u ovaj projekat. Luksuz koji nudi ova marina, zajedno sa prirodnim lepotama Crne Gore, predstavlja dobitnu kombinaciju, što je prepoznao veliki broj turista, na čelu sa vlasnicima skupocenih jahti koje su ovde usidrene leti, ali i tokom cele godine.

To što je prosečna godišnja popunjenost ove marine čak 93% samo potvrđuje činjenicu da je Porto Montenegro najbolja turistička investicija Crne Gore u poslednjih 25 godina. Zbog brojnih pogodnosti koje ova luka nudi, s razlogom se može svrstati i među najatraktivnije Evropske destinacije za hedoniste.

Najduži vez na svetu

Kada je u junu 2019. otvorena marina, početni broj vezova bio je 85. Danas, Porto Montenegro vlasnicima jahti nudi čak 450 vezova, i kompletno iskustvo matične luke za posadu, rezidente i goste. Centralni položaj luke u srcu Mediterana je čini spektakularnim područjem za krstarenje.

Zakup veza u ovoj marini moguć je tokom cele godine, i odgovarajući uslovi omogućeni su za jahte svih veličina, što potvrđuje podatak da ova luka nudi najduži vez na svetu, dužine do čak 250 metara. Svi detalji ponuda dostupni su putem zvaničnog sajta PortoMontenegro.com, koji kao važnu pogodnost ističe i 24h dostupan konsijerž servis.

Da je ovo marina koja postaje pravi hit u svetu, svedoči i činjenica da je Porto Montenegro dom “Zlatne flote” saudijskog princa Khaleda bin Sultana, koja je prethodno bila usidrena u Nici. Čak dve trećine luksuzne arapske flote, koja uključuje i mega i superjahte, biće ovde usidreno 30 godina.

Nove usuge za vlasnike jahti

Konsijerž i yacht assist usluge nisu jedine koje su na raspolaganju vlasnicima luksuznih jahti. Direktno snabdevanje i skladište, obezbeđenje i 24h nadzor jahti, WiFi i optički internet već su standardne usluge, a kao novitet uveden je potpuno novi nivo sigurnosti za vlasnike koji putem nedeljnog izveštaja dobijaju sve informacije o svojoj jahti, pozicioneru odbojnika, statusu električne energije i dostupnim kreditima, sa propratim fotografijama jahte.

Za jahte do 20m omogućeno je i besplatno pranje broda dva puta godišnje, a gostima su na raspolaganju besplatne prevozne linije u marini i nautičkom naselju. Tim ove marine vodi računa i o zakonodavnim procedurama prilikom ulaska u crnogorske vode.

Tivat u Porto Montenegru

Luksuzne rezidencije za odmor

Jedan članak na čuvenom portalu Forbes nazvao je Porto Montenegro novim Monakom, predviđajući da će se ova marina veoma brzo svrstati u najluksuznije destinacije Istočne Evrope. Osim što predstavlja odličnu početnu, ili usputnu stanicu za krstarenje, ova luka može biti i odredište za odmor, i to u najmodernijim i najkomfornijim uslovima.

Ekskluzivni hotel “Regent Porto Montenegro” svake godine beleži sve veću posetu. Svetski mediji kao što su Travel+Leisure i U.S. News & World Report su u više navrata ovaj hotel uvrstili kao najbolju destinaciju za medeni mesec, a čuveni bazen Lido svrstan je među 30 najlepših infinity bazena na svetu.

Za one imućnije, odličnu investiciju predstavlja kupovina rezidencija ove marine. Regent Pool Club kompleks nudi stambene jedinice po modelu apartmansko-hotelskog kondominijuma, što znači da je stanarima, kao i gostima hotela omogućen pristup konsijeržu, bazenima i restoranima, cigar lounge-u i Regent Spa Centru.

Sve stambene jedinice ove marine imaju na raspolaganju bazene, hotelsku uslugu na najvišem nivou i obezbeđenje. Zainteresovanim kupcima na raspolaganju su različite stambene jedinice – jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi, kao i luksuzni penthouse-i.

Popunjen kalendar događaja

Porto Montenegro svim svojim gostima nudi pregršt dodatnog sadržaja, počevši od ukusnih specijaliteta u restoranima pokraj mora, pa do jahting kluba sa bioskopom na otvorenom i egzotičnim koktelima.

Kako počne leto, tako ova marina postaje i epicentar dešavanja, i mesto na kome se održavaju razni umetnički, muzički i modni performansi. Marina Park omogućava neverovatan ambijent za venčanja, koktel večeri, i različite događaje i proslave. Porto Montenegro organizuje elitne, ali i produkcijski najzahtevnije događaje.

Posetioci iz celog sveta

Za razliku od pojedinih ekskluzivnih destinacija, Porto Montenegro svojim gostima može da ponudi mnogo više od luksuznih hotela i ugostiteljskih objekata. Marina je smeštena u oblasti Boke Kotorske, koja se nalazi na UNESCO-voj Listi svetske prirodne i kulturne baštine.

Bokokotorski zaliv, Stari grad u Kotoru, kao i planinski predeli već godinama unazad privlače turiste širom sveta, koji za svoj smeštaj (ili usidrenje) biraju luksuznu marinu, a potom obilaze prirodne lepote crnogorskog primorja.

Ne čudi što se na jahtama usidrenim u marini mogu videti zastave SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Švajcarske, Austrije, Nemačke, Rusije, a na šetalištu i u restoranima čuti različiti jezici.

Ambiciozni projekti u najavi

Porto Montenegro konstantno radi na unapređenju svojih usluga i komfora koje nudi svojim posetiocima, pa već sada možemo reći da postaje baza za hedoniste. U skladu sa trenutnim razvojem, u najavi su mnogi ambiciozni planovi, kao što je izgradnja golf kluba, heliodroma, konjičkog i polo centra. Nema sumnje da će ostvarenje ovih projekata samo učvrstiti mesto ove marine na listi najluksuznijih evropskih destinacija.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 14.02.2019. | Modifikovano: 22.02.2019.