Posetite Maču Pikču uz pomoć Google Street View alata

Maču Pikču je jedna od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Ipak, dužina leta i brojne stepenice do lokaliteta za mnoge ovo uživanje čine teškim, a često i nemogućim. Sada se sve to promenilo, pa bilo ko uz pomoć Google Street View alata može da osvaja istočne Ande i drevni sveti grad Inka – Maču Pikču.

Konačno, svi posetioci mogu da dožive čari jednog od 7 novih svetskih čuda, dok uživaju u svim detaljima stotina građevina smeštenih po terasama oko velikog centralnog trga.

Maču Pikču privlači milione turista godišnje koji ostavljaju trag na lokalitetu, da je UNESCO zamolio Peru da pronađu način i zaštite ovo svedočanstvo o veličinastvenoj civilizaciji Inka. Google Steet View projekat bi značajno mogao da pomogne u naporima lokalnih vlasti da ograniče saobraćaj i zaštite ostatke velikog carstva, a istovremeno omogući svim znatiželjnim turistima da dožive na novi način ovo svetsko čudo.

To nije sve, Google Street View je omogućio da upoznate i doživite i ove neverovatne destinacije i lokalitete: Petra (Jordan), piramide u Gizi, Ankgor Vat (Kambodža), Tadž Mahal i druge. Krenite na put oko sveta sada i ovde.

Autor: Milovanovic Milos | Objavljeno: 11.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.