Ovo su poznate ličnosti koje su vlasnici luksuznih hotela

Luksuzni hoteli su uvek zanimljiva tema. Volimo da vidimo kako izgledaju, šta to nude, i kako to uživa onaj manji broj ljudi na svetu koji može da ih priušti. Ako ste jedan od njih blago Vama! Međutim, kada se zna da neki hotel drži određena poznata ličnost, stvari postaju još zanimljivije za mnoge ljude i brojni turisti pohrle ka takvom smeštaju. U tom duhu ovo su luksuzni hoteli koje drže poznate ličnosti Holivuda, glumci, muzičari i ostali.

Iako poznati vole da drže imidž uspeha, dešava se da neki hoteli poznatih prosto nisu dobri ili kvalitetni koliko bi se očekivalo. su poznati uvek u žiži javnosti, nekada sigurno požele da sve to prođe, pogotovo kada se njihova investicija kao što je luksuzni hotel Nobu na Filipinima, koji drži Robert de Niro, okarakteriše kao najgori luksuzni hotel na svetu. Međutm Robert de Niro nije jedina poznata ličnost kojoj ne ide baš najbolje u ugostiteljskom poduhvatu. Bilo je tu i drugih poznatih ličnosti a među njima je i popularni britanski glumac Rupret Grint, kog poznaju mnogi po ulozi Rona Veslija u Hari Poter sagi. Njegov hotel je baš nedavno zatvoren usled slabog poslovanja.

Naravno, ovo su izolovani primeri koji nisu pobrali baš najbolje kritike ili su završili svoje poslovanje, ali postoje i hoteli poznatih koji su itekako popularni, posećeni i uspešni. Ovo su hoteli i poznate ličnosti koje drže uspešne hotele širom sveta:

  1. Andy Murray (Cromlix Hotel) –  poznati svetski teniser i veliki rival Novaka Đokovića vodi veoma uspešan hotel Cromlix koji odiše viktorijanskim stilom jer iz tog vremena i potiče, a koji je nakon renoviranja dostigao luksuzni status hotela od 5 zvezdica.
  2. Hugh Jackman (Gwinganna Health Retreat hotel) – Hju Džekman je čovek koji uživa u prirodi, pa je tako jednom nakon dvomesečnog boravka na Zlatnoj obali Australije, rešio da kupi deo fantastičnog hotela Gwinganna Health Retreat, koji je u potpunosti okrenut zdravlju i prirodi.
  3. Leonardo DiCaprio (Blackadore Caye) – Hotel se otvara 2018. godine na Belizeu, a posebno zbog želje da izgradi kvalitetan i ekološki hotel i utočište, di Kaprio je kupio ostrvo po ceni od 1,75 miliona dolara.
  4. Michael Douglas i Catherine Zeta Jones (Ariel Sands) – još jedan hotel poznatih koji se nalazi na egzotičnom mestu a koji će biti ekološki orijentisan nakon renoviranja, jeste Ariel Sands hotel na Bermudama, a otvorio ga je ovaj poznati holivudski bračni par.
  5. Clint Eastwood (Mission Ranch Hotel) – naravno da se očekivalo da će hotel Klint Istvuda u svom imenu nositi reč „ranč“, pa je tako ovaj zanimljivi hotel sa mnoštvom interesantnih sadržaja baš u vlasništvu poznatog „kauboja“.

Čak iako smo pomenuli da je hotel Roberta de Nira proglašen za najgori na svetu, treba mu zaista odati počast za uspeh koji je ostvario sa svojim prethodnim, veoma uspešnim Greenwich hotelom –u Njujorku. Postoje još brojni uspešni hoteli poznatih ličnosti a među najpoznatijim su hoteli koje drže: Francis Ford Kopola, Džon Malkovič, Donatela Versaće, Ričard Gir i mnogi drugi.

Ako se ikada rešite da bukirate smeštaj u hotelu neke od poznatih ličnosti, nemojte se začuditi ako ih slučajno tamo i sretnete. Javite svoje utiske sa putovanja i nama.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 23.05.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.