Prednosti apartmana u odnosu na hotele

Prilikom posete neke destinacije, jedna od odluka koju treba doneti je za koji smeštaj se odlučiti? Hotel, hostel, kaučsurfing ili apartman. Mi ćemo vam pružiti uvid u prednosti apartmanskog smeštaja u odnosu na hotel. Pogledajte zašto apartmani bolji od hotela kao vid smeštaja na putovanju.

Veći izbor lokacija

Apartmanski smeštaj prednosti

Kada putujete negde, jako je bitno da pronađete smeštaj na pogodnoj lokaciji. Odlična lokacija u odnosu na vaše potrebe može znatno poboljšati sveukupni doživljaj destinacije. Uzmimo Beograd na primer. Postoji širok izbor hotela u centru Beograda.

Međutim, ako biste hteli da odsednete negde na periferiji grada, teško da ćete pronaći hotel. Sa druge strane, budući da možete pronaći apartman u više tipova objekata, nebitno da li je reč o kući ili zgradi, izbor lokacija apartmana na raspolaganju je znatno veći.

Apartmani mogu biti jeftiniji i isplativiji

Hoteli imaju dugu tradiciju, ali apartmani mogu zapravo biti isplativija opcija od smeštaja u hotelu. Budući da apartmani nemaju tipične usluge kakve bi mogli da uživate u hotelu, kao što su dnevno čišćenje, restoran, recepcija i usluga po sobama; to znatno smanjuje troškove vlasnika apartmana, što znači niža cena za vas.

Dodajte na to da više parova može da iznajmi veliki apartman sa dve ili tri spavaće sobe, čime bi grupa znatno smanjila svoje troškove u odnosu na smeštaj u hotelu. Umesto tri hotelske sobe, plaća se samo jedan apartman, što isključuje sve one dodatne troškove za tri sobe.

Iznajmljivanje apartmana može sniziti troškove smeštaja čak duplo, u zavisnosti koliko dugo ostajete. Obično važi pravilo da se uvek više isplati 5 dana smeštaja u apartmanu nego u hotelu.

POGLEDAJTE I: KLIK APARTMANI BEOGRAD: http://klikapartmani.com/

Pritom, da se nadovežemo na priču o lokaciji, ukoliko se odlučite za apartman koji je van centra grada, možete pronaći znatno jeftiniji smeštaj koji je čak i bolje opremljen.

Još ako se potrudite da pronađete apartman koji je u dobroj infrastrukturnoj okolini i povezan sa brojnim linijama prevoza, možete pronaći odličnu pogodbu za malo žrtvovanog vremena u putovanju.

U apartmanima možete spremati obroke i prati veš

Rekli smo da apartmani nemaju trošak održavanja restorana, a to znači da u apartmanu uglavnom imate funkcionalnu kuhinju u kojoj možete da spremate obroke po volji.

To je naročito od koristi za ljude koji su na posebnom režimu ishrane i moraju da obrate pažnju na namirnice koje koriste u svojim obrocima. Pritom, spremanje obroka je definitivno najjeftiniji vid ishrane generalno. Pa ako ste na ograničenom budžetu, ovo je još jedna dodatna ušteda.

Apartmani - dupleks

U kuhinji apartmana imate i frižider, što je redak slučaj u hotelu. Čak je u mnogim hotelima zabranjeno korišćenje mini frižidera, tj. stavljanje sopstvene hrane i pića. Tako da u apartmanu možete bez brige da čuvate svoju hranu i da ostavite piće da se ohladi. Mada to nije problem kad ste u hotelu od leda.

Znatna pogodnost u odnosu na hotele može predstavljati mogućnost pranja veša. Apartmani su često opremljeni mašinom, pa i sušilicom za veš. Iako u nekim hotelima postoji ova usluga koja se može ili ne mora dodatno naplaćivati, u apartmanu imate slobodu da operete veš kad god želite.

Sloboda koju pružaju apartmani se ne može porediti

Još jedna značajna razlika između apartmana i hotela je sam raspored (koji je u velikoj meri određen veličinom). Možda ne možete da ocenite apartman na TripAdvisoru, ali apartman pruža mnogo više slobode. Apartman može imati zidove koji potpuno odvajaju različite sobe. Jedan apartman može da ima dve spavaće sobe, kuhinju i prostor za ručavanje/dnevnu sobu koja je odvojena od ostatka apartmana. Pa tako možete imati sastanke u jednoj prostoriji, dok saputnici mogu da spavaju u drugoj sobi bez ikakvih smetnji.

Veoma bitan aspekt komfora tokom putovanja je da se osećate kao kod kuće. U hotelu se možete osetiti prijatno, ali ne i slobodno. Sa druge strane, apartman pruža znatno veći osećaj poznatog, jer je raspored soba prirodan.

Maksimalan komfor možete ostvariti ako iznajmite više apartmana u jednoj kući i praktično zakupite celu kuću. Još ako se kuća nalazi u usamljenijem kraju, ne morate da brinete o uznemiravanju komšija.

Apartmani u odnosu na hotelski smeštaj nude više prostora, više fleksibilnosti i veću slobodu. Ako vam tokom putovanja treba samo namešten krevet i restoran, ili želite da spavate u avionu, hotel je bolji izbor za vas. Međutim, ako više uživate u opciji izbora, onda je smeštaj u apartmanu ono što vam treba.

Autor: Aleksandar Pesic | Objavljeno: 18.09.2017. | Modifikovano: 26.11.2018.