PREDSEZONA: Više od 300 autobusa za 6 dana pošlo u Grčku

U želji da se ulovi što bolja cena i povoljnije letovanje, mnogi turisti su odabrali da letuju u predsezoni. Prvenstveno u Grčkoj, u kojoj je predsezona u punom jeku. Naime, sa graničnog prelaza Preševo je javljeno da je preko 300 putničkih autobusa prešlo granicu sa Makedonijom u poslednjih 5-6 dana.

Kako javljaju Vranjske, u prethodnih 5-6 dana je više od 300 putničkih autobusa pošlo put Grčke, i to pre svega noću. Turističke agencije obično organizuju putovanje u Grčku preko noći, kako bi putnici direktno stigli u smeštaj izjutra.

Ipak, iz Uprave carina javljaju da se upravo noću mogu stvoriti gužve, usled priliva velikog broja autobusa. Iako se na našoj granici sa Makedonijom kod Preševa primenjuju minimalne mere carinske provere, veliki broj autobusa znači i mogućnost nešto većeg čekanja, zbog čega se savetuje putovanje preko dana, kada zadržavanja za putničke autobuse nisu duža od 10 minuta. Slična je situacija i kada su putnički automobili u pitanju.

Uprava carine se osvrnula i na tvrdnje da grčki carinici štrajkuju, te da se mogu očekivati duža zadržavanja na granici Makedonije i Grčke, pri čemu ističu da je pomenuti štrajk trajao svega 24h i da čak ni to nije napravilo veće smetnje u radu granice.

Reklo bi se da rast cena namirnica u Grčkoj nije omeo naše putnike i da se mnogi od njih već uveliko odmaraju na rajskim plažama Grčke. Ako i vi razmišljate gde biste mogli da letujete, PutujSigurno magazin će sasvim sigurno ponuditi ideje, dok specijalne ponude turističkih agencija možete pogledati ovde.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.