Preko 4 miliona Rusa neće posetiti Tursku ove godine

Ministarstvo za turizam u Izraelu je uložilo oko 2 miliona dolara u promotivne kampanje kako bi podstaklo turiste iz Rusije da provedu odmor u ovoj državi na obali Mediterana.

Kampanja promoviše odmor od 3 ili 4 noćenja sa doručkom po ceni od 350 dolara. Izrealci se nadaju da će više ruskih turista dolaziti u Izrael nego u Egipat, imajući u vidu da se mnogi plaše da dođu u Egipat nakon prošlogodišnjeg pada aviona sa ruskim državljanima.

Turska očekuje gubitak od 4.5 miliona turista iz Rusije ove godine, zbog Ruske krize i napetosti u regionu. Broj posetilaca u protekloj godini opao je na 3.6 miliona u poređenju sa 2014. godinom, a Ruske agencije su otkazale sve sve turističke aranžmane ka Turskoj nakon što je Moskva uvela sankcije protiv Ankare. Razlog je obaranja borbenog aviona iznad Sirije.

Najveći broj turista koji poseti Tursku dolazi iz Nemačke i Rusije. Ove mere koštaće Tursku čak 7 milijardi dolara godišnje

Izraelci se hvale da, za razliku od Turske i Egipta, gde većina turista ostaje u hotelu i njegovoj neposrednoj blizini, u Izraelu je moguće odabrati aranžmane koji podrazumevaju različite aktivne ture, nesvakidašnje restorane ili rekreativne aktivnosti.

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 20.01.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.