Prevara – za uplaćeni aranžman od 10 dana dobili izlet do Grčke

Turisti, koji su se uputili na letovanje u Grčku prošlog utorka nasamareni su od strane smederevske agencije “Blue World Travel”, pri čemu su umesto rezervisanog i uplaćenog aranžmana od 10 dana na Eviji dobili jednodnevni izlet do Grčke. Pogledajte kakvu su to prevaru doživeli turisti koji su se uputili na letovanje u Grčku.

plaza u grčkoj - evia, zalazak sunca

Turiste je zatekla vrlo neprijatna situacijia gde su, pošto su stigli na odredišno mesto, od vlasnika hotela dobili zabranu ulaska. Razlog zbog kojeg isti nisu ni primljeni, gazda apratmana je naveo da agencija nije platila ni prethodne smene.

Nije plaćeno, ne možete da uđete! Vi ste još ušli i neće više niko!”, rekao je vlasnik smeštaja.

Frapirani onim što ih je zadesilo veliki broj putnika se vratio za Smederevo, dok su neki ostali i verovatno našli i novi smeštaj.

Umesto za reklamiranu last minute ponudu od 70 evra, morali su da izdvoje i plate po 300 evra, ukoliko su želeli da ostanu. Petnaestak njih, koji nisu bili u mogućnosti ili jednostavno iz inata nisu želeli da plate tu cenu vratilo se nakon dana provedenog u autobusu. U autobusu koji se vraćao za Smederevo, pored prethodne ture koja se vraćala natrag bili su smešteni i ovi nesrećni turisti kojima je odmor preseo.

Da nevolja bude još gora, autobus se u putu pokvario, tako da su putnici čekali četiri sata, rekao je jedan od njih.

Sedište agencije “Blue World Travel” je u centru Smedereva, ali vrata iste ove agencije su zaključana. Nemoguće ih je dobiti, kao ni bilo kakvu informaciju.

pasoš u džepu

Turisti, vodite računa preko kojih turističkih agencija uplaćujete aranžmane za vaše putovanje. Pre bilo kakve rezervacije i uplate dobro proverite koja je agencija u pitanju, kako posluju, kakva su iskustva sa istom. Naš savet je da idete na sigurno i na proverene agencije, kako ne biste došli u situaciju kao što je ova ili slično. Putujte sigurno do vašeg odredišta,a potom i uživajte na istom.

Autor: Kovačević Marija | Objavljeno: 28.08.2017. | Modifikovano: 26.11.2018.