Proglašeno najlepše selo u Francuskoj! Pogledajte kako izgleda…

Francuzi su u jednoj emisiji na nacionalnoj televiziji birali najlepše selo u Francuskoj. Odluka je pala, baš ovo seoce je najšarmantnije u očima Francuza. Ostavljamo vama da procenite da li se slažete sa njima… Dobro došli u Kajzersberg.

Kajzersberg najlepše selo u Francuskoj

Da, ime je i nas asocirali na neko mesto u Nemačkoj, ali to nije ništa čudno. Veliki broj gradića i sela nadomak granice Francuske i Nemačke, nosi nazive koji odgovaraju francuskom, odnosno nemačkom jeziku. Selo Kajzersberg se nalazi u severoistočnoj pokrajini Francuske, zvanoj Alzas, koja je deo dobro poznate evropske vinske rute.

Kajzersberg je poznat po svojim šarmantnim, poludrvenim kućicama i uskim ulicama od kaldrme koje okružuju padine okolnih brda, prekrivenih vinogradima.

Prema glasovima gledalaca „Village préféré des Français“ na kanalu France 2, Kajzersberg je izbran za najlepše selo Francuske među čak 12 kandidata, a razlog je njegova unikatna arhitektura, šetališta i ljubaznost meštana koji vode računa o svom seocetu.

Među konkurentima su se našli poznatija, ali i manje poznata mesta u Francuskoj, a očekuje se još veći priliv turista baš u ovo mesto, pošto se u tradicionalnom izboru najlepših francuskih sela, gotovo uvek ostvari osetni benefit za turizam u mestu pobedniku.

Da li biste posetili Kajzersberg? Informišite se o njemu na zvaničnom sajtu ove turističke regije, a do tada pročitajte i druge sjajne tekstove o Francuskoj koje su naši autori napisali.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.